Lukijalta: Kuka muistaa varhaisjakelijoita?

Hei sinä tätä lehteä aamukahvisi äärellä lukeva. Oletko tullut ajatelleeksi sitä, että lehtesi toimittaa perille säällä kuin säällä perheellinen ihminen, joka nousee ylös kello 1.30 yöllä? Kouvolan Sanomissa annettiin 26.11. ääni lajittelijalle.

Kuka muistaa sen, että varhaisjakajat siirrettin Postin tytäryhtiöön ja halvemman työehtosopimuksen piiriin 2017? Kaakkois-Suomessa ulkoistaminen tapahtui jo 2014, ja jo tuolloin omistajaohjausministerinä oli Sirpa Paatero. Tuolloin oli kyse 400 ihmisen asemasta.

On käsittämätöntä, että vasta 700 pakettilajittelijan asema saa koko maan yleislakon partaalle ja työväenpuolueen havahtumaan! Edellisen laajan ulkoistuksen piirissä oli noin 2 000 varhaisjakajaa.

Jo tuolloin Paun johtaja Heidi Nieminen totesi, ettei ole ay-liikkeelle eduksi kahden eri työehtosopimuksen olemassaolo (Yle 29.8.2017).

Nyt onkin aiheellista kysyä, mitä Pau ja Teollisuusliitto ovat tehneet asian eteen, vai onko keskitytty keskinäiseen kilpailuun jäsenistä? Olen itse jo kerran vaihtanut liittoa vastalauseena Paun välinpitämättömyydelle varhaisjakelun ulkoistuksessa.

Nyt onkin mietinnässä, onko syytä taas vaihtaa. Olen ollut äärettömän pettynyt poliitikkojen ja ay-liittojen valikoivaan toimintaan työntekijöiden asemassa 12 vuoden aikana. Vai vaativatko ja tukevatko muut varhaisjakelun palauttamista Paun työehtosopimuksen piiriin?

Antti Van Wonterghem, varhaisjakaja, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset