Lukijalta: Kuusankosken keskustaan ei tarvita uutta bensa-asemaa

KS kirjoitti keskiviikkona 18.7. Valtakadun S-marketin viereen tulevasta bensa-asemasta.

Samassa asiallisessa kirjoituksessa mainittiin myös minun antamiani lausuntoja. Haluan vielä täydentää asiaan liittyviä mielipiteitäni bensa-aseman sopimattomuudesta Kuusankosken ahtaaseen keskustaan.

Asemakaavan poikkeamislupa ei ole mikään läpihuutojuttu. Kyseinen tontti on kaavassa liikerakennusten korttelialuetta. Nyt on menossa naapurien kuuleminen poikkeuslupahakemuksen johdosta. Siksi tämä täydentävä kirjoitus asiasta.
Kuusankosken keskustassa on jo neljä bensa-asemaa. Kaksi niin sanottua kylmää asemaa ja kaksi palveluasemaa.

Käytän itse Kuusankosken keskustan autoilevana asiakkaana näitä kaikkia asemia. Viidettä asemaa en enää tarvitse.

Tämä Kuusankosken keskustan tilanne on liikenteellisesti jo nyt haastava. Rekkaliikenne matelee päivittäin useita kertoja. Tuleva jakeluasema lisäisi tätä liikennesumppua reippaasti. Varsinkin, jos asemalle tulee dieselin suurtehomittari, jota rekka-autot tulisivat käyttämään.

Suunnitellun bensa-aseman läheisyydessä, noin 200 metrin matkalla on Mehiläisen neljäkerroksinen vanhusten palvelutalo, kaksi asuinkerrostaloa, suuri koulu, seurakuntakeskus ja vastapäätä noin 50 metrin läheisyydessä pienkerrostalo, jossa on muun muassa hautaustoimisto, ravintola ja kuntosali.

Aikoinaan keskustassa oli kaksi huoltoasemaa vierekkäin. Ne loppuivat ennen 2000-luvun alkua. Syynä oli, että ne eivät saaneet kaupungilta lupaa korjausrakentamiseen, koska paikkaan haluttiin asuinrakennuksia. Näin tapahtui silloin. Nyt puolletaan jakeluasemaa asuintalojen sekaan!

Kouvolan kaupunkisuunnittelu ei näe nyt estetä rakentamiselle, ”ei ole luontokohde eikä pohjavesialue”. Voi pyhä byrokratia. Mikä virasto kaupungilla vastaa asukkaiden asumismukavuudesta, liikenteen sujumisesta ja yritysten ympäristöolosuhteista?

Tässä vain kiteytettynä osa näkökulmista yleisen edun puolesta. Odotan jännittyneenä  muiden naapurikuulemisten loppuraporttia.

Jyrki Lindberg, As. Oy Kunnanpellon (Läntinen Linjapuisto 2) hallituksen puheenjohtaja

Luetuimmat

Uusimmat uutiset