Lukijalta: Suomessa kristittyjä ollaan ajamassa marginaaliin

Kansanedustaja Ville Tavio kysyy aiheellisesti kristittyjen huonosta turvallisuudesta maailmalla Kouvolan Sanomissa 6.7. Kristittyjen vainot ovat todellisuutta laajasti maailmalla.

Vainotut ovat usein tosikristittyjä, jotka ovat sisäistäneet Raamatun sanoman. Henkilökohtainen vakaumus on antanut miljoonille kristityille voiman pitää kiinni Jeesuksen todellisuudesta. Maanalaisissa toiminnoissa on usein koettu yliluonnollista taivaallista varjelusta.

Maailmalla ei kristittyjen puolesta ole mielenosoituksia, muttei niistä mitään apua olisikaan.

Suomesta on reilun vuosisadan ajan tehty ansiokasta lähetystyötä kaukomailla. Kouvolalainen Verner Raassina oli Thaimaan lähetyspioneeri. Kotkan Haapasaaresta lähti aikanaan Toimi Yrjölä Kaukoitään ja vei ilosanomaa jopa kiväärin piippu ohimolla.

Kouvolasta on lähtenyt lähetystyöntekijöitä muun muassa Afrikan maihin. Tänä päivänä me suomalaiset tarvitsisimme Afrikasta apua kirkollistuneeseen hengettömyyteemme. Hengelliseen tyhjiöön valuu kaikkea muuta islamin johdolla.

Paikalliset kirkkoherrat kirjoittivat Kouvolan Sanomissa 9.7. kirkon huomioivan sorrettuja kristittyjä. Kirkonpalvelijain mielestä sana on vesittynyt länsimaisen hyvinvoinnin keskellä? Eikö pappien tehtävä olisi kääntää suunta?

Papit korostavat, että kristinusko antaa vapauden. Mutta mihin?

Väärä vapaus ja kaiken salliva armo ja rakkaus ilman rajoja ei ole kuitenkaan kristinuskon sanomaa. On helpompi puolustaa maailman ääriä kuin välittää lähimmäistä rakastavaa evankeliumia kotikaupungissa.

Kirkot antavat liikaa uimataidottoman kahlata hukuksiin. Olisiko hyvä heittää pöntöstä hengenpelastusrengas? Jeesus on pelastava nimi. Ei mikään rituaali.

Suomessa kristittyjä ollaan hyvää vauhtia ajamassa marginaaliin. Viimeinen villitys on intersektionaalinen feminismi, jonka yksi päämäärä on vesittää vakaumuksellinen kristillisyys. Jos kansanedustaja saa tuomion raamatun siteeraamisesta, alamäki jyrkkenee. Missä kuuluu piispojen ääni kristittyjen ihmisoikeuksien ajamisessa?

Jumalan armon kokeneella kristityllä on takanansa maailman suurin myönteinen voima, Jumalan Sana. Kirjain kuolettaa, Henki tekee eläväksi.

Suomalaista kristittyä pitäisi ainakin muiden kristittyjen puolustaa. Siihen joukkoon kannattaa hakeutua.

Se ei ole puolue tai kirkkokunta. On hyvä puolustaa kristittyä ennen kuin tuokin sana julistetaan pannaan Suomessa.

Hannu Hurri

Lääkäri, Kouvola

Uusimmat uutiset