Lukijalta: Milloin viimeksi on lakkoa puolustettu hallituksen taholta näin näyttävästi kuin nyt?

Tulipa taas pitkästä aikaa ”onnen päivät", kun postilaisemme päättivät näyttää kyntensä tarttumalla Suomen hyvinvointia rapauttavaan lakkoaseeseen.

Tämähän olikin jo odotettavissa, kun demarihallitus tarttui puikkoihin. Onhan itsestään selvää, että hallituksen työvoimatavoitteeseen ei päästä, jollei ensin turvata valtion omia työpaikkoja. Tämän voi mielihyvin tehdä hyviksi tunnetuin anarkistisin menetelmin.

Luulisi ay-liikkeen vuosikymmenten saatossa jo huomanneen, kuinka tehoton tällainen muinaisjäänne kuin lakko on.

En todellakaan muista milloin viimeksi on lakkoa puolustettu hallituksen taholta näin näyttävästi kuin nyt. Ministeri Sirpa Paatero (sd.) on kuin barrikadeille noussut kapinallinen. Kädestä puuttui vain punalippu, hänen uhotessaan Postin johdolle. Tämä kaikki tietysti tapahtuu entisen ay-pomon, nykyisen pääministerimme hellässä huomassa.

Tuntuu uskomattomalta, että ministeri Paateron tarkoituksena on estää työtä haluavien ihmisten ansaintamahdollisuus. Rikkureista puhuminen tässä yhteydessä on tyrmistyttävää. Taitaa kotkalaisella olla sataman lakkoajat liian läheisessä muistissa. Ministerin tulisi päin vastoin pakottaa valtiojohtoisen yrityksen työntekijät töihin.

Luulisi ay-liikkeen vuosikymmenten saatossa jo huomanneen, kuinka tehoton tällainen muinaisjäänne kuin lakko on. Paketit kulkee ja kansa hymyilee. Matkahuolto kerää sympatiat ja ihmisten rahat. Kirjeet hoidellaan sähköisesti, ja joulukortteihinkin löytyy jo digitaaliset ratkaisut.

Postin esimerkin mukaisesti heräävät tietysti muutkin aikamme sankarit, muun muassa Merimiesunioni. He eivät ole pitkään aikaan päässeetkään yhteiskuntaamme sekoittamaan.

Mielenkiinnolla seuraan kuinka mahtavat edut ja runsaan työvoiman Posti pystyy tulevaisuudessa ylläpitämään. Todennäköisin seuraus on, että työntekijöiden edut pienenevät ja väki vähenee. Palvelujen hoitaminen siirtyy entistä enemmän sinne, mistä löytyy tehokkuutta ja työntekoa rakastavia ihmisiä. Tällaisia ovat nykyaikaiset yksityiset yrittäjät, jotka itseään säästämättä kehittävät palveluja ja tarjoavat työtä halukkaille.

Ilkka Parvinen, Kouvola

Luetuimmat