Lukijalta: Lisää busseja Kouvolan kyliin ja kaupunginosiin

Kouvolan bussiaikataulut toimivat, kun kyse on Kouvolan asuinalueista ja Kuusankoskesta. Busseja menee lyhyin väliajoin ja ne ovat suurin piirtein aikataulussa. Lisäksi ne kulkevat eri reittejä. Mutta kun siirrytään kymmenen kilometrin päähän keskustasta, vähenee myös bussien määrä.

Kouvolan perukoille on saatava enemmän busseja. Kaukana keskustasta asuu paljon koululaisia ja vanhuksia, jotka tarvitsevat kyyditystä keskustaan. Busseja menee harvoin arkipäivisinkin ja viikonloppuisin tuskin ollenkaan. Lomilla on myös hankala päästä bussilla yhtään mihinkään. Vanhuksilla ei välttämättä ole enää autoa tai ajokykyä ja kouluikäiset lapset eivät saa vanhemmiltaan kyytejä jokaiseen tarvittavaan paikkaan.

Lisäksi suoraa bussikuljetusta Kouvolan kylistä esimerkiksi Kuusankoskelle tai Valkealaan ja toisin päin ei ole tällä hetkellä olemassa. Matka ensin Kouvolaan ja sieltä Kuusankoskelle kestää helposti yli tunnin. Aikaa kuluu hukkaan.

Koska busseja ei tule, moni valitsee auton. Jos jokainen Kouvolan asukas ajaa yksin autollaan, täyttyy Kouvola saasteista. Ilmastonmuutos on ajankohtainen aihe ja bussien lisääminen olisi iso teko senkin kannalta. Kun ihmiset kulkisivat samalla kulkuneuvolla pitkiä matkoja, saasteita ei pääsisi ilmaan niin paljoa.

Bussien puuttumisesta voi löytää niin paljon miinuksia, että on ihme, ettei asialle ole tehty vieläkään mitään. Bussien lisääminen aiheuttaa varmasti kuluja jo valmiiksi säästävälle kaupungille, mutta rahaa tulisi takaisin, kun ihmiset ostaisivat bussilippuja ja -kortteja. Lisäksi jos busseja olisi enemmän, avautuisi monelle uusi työpaikka. Kaikkien näiden asioiden takia busseja pitäisi kulkea enemmän. Kouvolaan tarvitaan lisää busseja.

Roosa Liljander ja Tytti Nieminen, Kouvola

Luetuimmat