Lukijalta: Nykyaikainen etätyöskentely ja yritystoiminta vaativat valokuitua

Iitissä puhututtaa Etelä- ja Pohjois-Iitin valokuituhanke, jonka hyötyjä ja kustannuksia arvioidaan tällä hetkellä huolellisesti. Nopean ja luotettavan internetyhteyden merkitys kenelle tahansa on jo nyt suuri, ja sen merkitys tulee epäilemättä kasvamaan yhä.

Nykyaikainen etätyöskentely tai uuden asiantuntijuuteen perustuvan yritystoiminnan rakentaminen Kymenlaaksoon ei enää onnistu pelkällä sähköpostilla ja puhelinliittymällä, vaan se vaatii moitteettoman, usean samanaikaisen käyttäjän kuormituksen kestävän datayhteyden, jonka vain valokuitu mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa.

Videokokoukset, valtavien tiedostojen työstö pilvipalvelussa sekä verkkoyhteyttä vaativien järjestelmien käyttö ovat olleet jo pitkään arkipäivää työelämässä. Näemme asian myös lapsemme kautta, joka toivottavasti voi käydä jo peruskoulunsa sellaisessa alakoulussa, jossa nykyajan pedagogiset opiskelutavat, kuten virtuaaliset oppimisympäristöt, laajojen tietokantojen käyttö sekä etäopiskelu ovat mahdollisia.

Valokuituhankkeessa kyse ei ole lauantai-iltojen sujuvien elokuvahetkien takaamisesta tai etäiseen tulevaisuuteen varautumisesta, vaan haja-asutusalueiden välttämättömästä kehityksen mukana pysymisestä.

Tulevat Sääskjärven kyläläiset,

Riikka Lintukangas, KTM, FM, pedagogi, Tatu Lintukangas, KTM, yrittäjä

Uusimmat uutiset