Lukijalta: Pesäpallon finaaliottelu ei ollutkaan parasta paikan päällä

Kouvolassa pelattiin kolmas pesäpallon loppuottelu sunnuntaina. Päätimme naapurikaupungista lähteä katsomaan tätä peliä. Liput yritimme varata ajoissa lauantaina iltapäivällä netistä, mutta liput olikin jo loppu. Parin tunnin päästä katsoimme uudestaan ja silloin löysimme hajapaikkoja riittävästi.

Sunnuntaiaamuna lähdimme ajoissa, että löytäisimme autolle parkkipaikan. Kouvolassa näyttikin olevan aika hyvin parkkitilaa.

Olisko liikaa vaadittu, että katsomon ulkopuolella olisi merkitty, mistä mihinkin katsomolohkoon mennään?

Stadionille menokin sujui hyvin, ennakkoon oli netissä hyvin kerrottu kentän sisäänmenoportit. Mutta sitten, kun etsimme omaan katsomopaikkaa, tuli ongelma. Katsomon ulkopuolella ei ollut mitenkään merkitty, mistä portista mihinkin katsomolohkoon mennään. Olisko liikaa vaadittu, että katsomon ulkopuolella olisi merkitty, mistä mihinkin katsomolohkoon mennään? Turhaa liikettä ahtaissa käytävissä vältettäisiin. Myös penkkirivit olivat huonosti näkyvissä, numerot olivat kuluneet pois. Pesäpallokatsomo sinänsä on aivan asiallinen kuppi-istuimineen ja istumapaikkoja runsaasti.

Omille varatuille penkeille päästyämme alkoi finaalipelin tunnelma nousta, katsomot oli täynnä pesis-kansaa. Tunnelma lopahti kyllä nopeasti, kun kuuluttaja alkoi puhumisensa. Voi ei, tällaista huutajaako meidän pitäisi kolme tuntia katsomossa kuunnella! Tällainen kuuluttaja olisi varmaan hyvä jossain nuorison rokkikonsertissa, mutta ei pesäpallon finaalissa, jossa yleisö oli pääosin keski-ikäisiä ja eläkeläisiä. Miksi pelaajien – kotijoukkueen – nimiä pitää v e n y t t ä ä niin pitkäksi, ettei nimestä enää saanut selvää. Muutenkin kuuluttajan info itse pelistä oli vähäistä, me kun olemme televisiossa tottuneet asiallisiin selostuksiin. Olisimme odottaneet kuuluttajan kertovan pelin tapahtumista enemmän. Kentällä tapahtui paljon asioita, mitä kaikki katsojat ei nähnyt tai ymmärtänyt.

Tuli heti mieleen, että pesäpalloakin on parempi seurata TV:stä kuin paikan päällä! Lieneeköhän Kouvolan kentällä tapana, että yleisö läpyttää vain silloin, kun kuuluttaja käskee lyömään käsiä yhteen?

Itse pelissä kotijoukkue KPL oli aivan avuton. Joensuun Mailan lyöntipeliä oli ilo katsella ja juoksuja tuli paljon. Mestaruus meni oikealle joukkueelle!

Tulihan katseltua pesäpalloa paikan päällä, mutta ei ehkä tule mentyä toista kertaa pitkään aikaan!

Seppo Heikkinen, Lahti

Luetuimmat