Lukijalta: Sininen tulevaisuus takanapäin

Viime päivinä olemme saaneet lukea muutoksista politiikan kentällä. Näitä muutoksia ovat olleet Harkimon perustama oma edustajaryhmä, sekä viimeisimpänä Kaj Turusen loikka kokoomuksen leiriin. Tällainen poliittinen liikehdintä on omiaan rapauttamaan kansalaisten uskoa edustukselliseen demokratiaan. Itse ainakin koen että minut äänestäjänä on petetty raskaimman mukaan. Miten pystyn varmistamaan seuraavissa vaaleissa, että äänestämäni ehdokas pysyy sen puolueen jäsenenä, jolle ääneni annoin? Aivan oikein – En yhtään mitenkään.

Tuli todella kusetettu ja turhautunut olo viimekesäisen puoluekokouksen jälkeen. Tätäkö se demokratia todella on?

Enkä varmaankaan ole yksin turhautumiseni kanssa. Nykyisille sinisten ehdokkaille annettiin viime vaaleissa 138 312 ääntä. Tähän joukkoon mahtuu varmasti monta sellaista, joille seuraavissa vaaleissa äänestäminen on todella vaikeaa. Näiden ihmisten turhautuminen on ymmärrettävää ja kaikin tavoin oikeutettua. Meneekö äänestäjän etu ministerimersun takapenkki paikan edelle? Näyttää menevän.

Tätä politiikan alennustilaa ei auta yhtään Kouvolan sinisten puheenjohtajan heitot 5–6 varmasta edustajapaikasta. Melkein voisi kuvitella, että vaalit ovat läpihuutojuttu. Kuinka pihalla voi puheenjohtaja olla? Vaalit eivät todellakaan tule olemaan helpot, ja kuten Etelä-Savon sinisten varapuheenjohtaja sanoi Ylen haastattelussa:” Aika lyhyet sukset voi olla tässä hommassa.” Lisäksi varapuheenjohtaja Teuvo Kovanen viittaa sinisten mitättömiin kannatuslukuihin, ja arvelee, että puolueella ei välttämättä ole ensimmäistäkään kansanedustajaa seuraavassa eduskunnassa. Kovasen mielestä Turusen päätös on siinä mielessä ymmärrettävä. Taitaa Kovanen olla tässä porukassa ainoa, jolla on mitään tajua politiikan realiteeteista.

Tässä valossa onkin todella outoa, että Sininen tulevaisuus lakaisee Facebookissa soraäänet maton alle estämällä äänestäjiä esittämästä kritiikkiä puolueen toiminnasta. Näinkö ne vaalit voitetaan. Ei hyvältä näytä.

Juha Tynkkynen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut