Lukijalta: Vuohijärveä koskevat säästöpäätökset on tehty yhtään tuntematta paikallisia olosuhteita — ”Mikä on kyläkummin ja aluetoimikunnan rooli?”

Olemme täällä Vuohijärvellä todella huolestuneina lukeneet kaupungin tekemistä päätöksistä. Siksi tuon oman näkemykseni asioihin ja toivon, että kerrankin päätöksentekijät kuuntelette myös kuntalaisia. Hehän teidänkin kokouksenne ja eräiden palkat maksavat.

Päätökset on tehty pöytien ääressä yhtään tuntematta paikallisia olosuhteita. Me olemme valmiit osallistumaan talkoovoimin osaan niistä kustannuksista, joista kaupunki ei selviä. Samalla toivotan tervetulleiksi talkoisiin ne Valkealan kunnan entiset päättäjät, jotka liittivät meidät Kouvolaan. Samalla todentaisivat päätöstensä mielettömyyden.

Miksei päätöksiin johtavista asioista käyty keskusteluja veronmaksajien kanssa?

Mitkä ovat esimerkiksi Horpunrannan kaupungille aiheutuvat kustannukset? Kyläyhdistys on nytkin hoitanut suurimman osan rannan kunnosta. Horpunranta on paljon laajemminkin kuin vain kyläasukkaiden käytössä. Jos vähänkin katselee Kouvolan karttaa, huomaa kyllä Selänpään ja Anttilan kuivuuden.

Jäärata tehdään talkoovoimin. Mikä hinku kaupungilla on tämänkaltaisiin nippelisäästöihin?

Toivon vilpittömästi, että voitte tulla tänne Vuohijärvelle keskustelemaan ja kuuntelemaan ne tosiasiat, jotka puoltavat päätösten jos ei kokonaan perumista niin ainakin lieventämistä.

Lopuksi haluan vastauksen muutamaan kysymykseen. Mikä on kustannusrakenne näistä säästöpäätöksistä? Miksei päätöksiin johtavista asioista käyty keskusteluja veronmaksajien kanssa? Mikä on kyläkummin ja aluetoimikunnan rooli? Miksei kumpikaan taho ole ollut yhteydessä kyläläisiin?

Mikä on itse asiassa tämä aluetoimikunnan rooli kunnassa, jos näin tärkeät asiat eivät kuulu sen toimenkuvaan? Paljonko jo tänä vuonna on ollut aluetoimikunnan kustannukset, ja mikä on ollut vastaavasti hyöty kuntalaisille? Paljonko Manskin kustannus on päivää kohti?

Kumpi on kaupungille tärkeämpää, kuntalaisten hyvinvointi ja kunnossa pysyminen vai prameilu ja kerskakulutus?

Kalevi Siikonen, Vuohijärvi

Luetuimmat

Kommentoidut