Lukijalta: Kouvolaan muuttamista harkitsevia perheitä kiinnostaa muukin kuin puhdas luonto

Kouvolan ”betonimaineesta” halutaan eroon. Monet päättäjät surkuttelevat, kuinka asukkaat likaavat omaa pesää moittiessaan kotikaupunkiaan. Korostetaan, kuinka Kouvola on paljon muutakin kuin keskustan betoni ja kuinka houkutteleva kaupunki on muun muassa luontoarvoineen. Uutisia lukiessa mielessä herää kysymys, onko väki kuitenkaan täysin väärässä kritisoidessaan?

Muuttoa tänne harkitsevia perheitä kiinnostaa muukin kuin puhdas luonto, joka sekin on tärkeä asia. Uskallan väittää, että vanhempien työllistymismahdollisuuksien lisäksi suurin kiinnostus liittyy siihen, millainen koulutie lapsia odottaa, jos Kouvolaan päätetään muuttaa.

Tällä hetkellä mennään yhä synkempään suuntaan. Esimerkiksi lukioverkon suhteen ollaan vahvasti menossa tilanteeseen, jossa Kouvolassa on vain kaksi lukiota, toinen keskustassa ja toinen Kuusankoskella. Valkealan erinomainen lukio lopetetaan ensi vuonna ja taas on Kouvolassa yksi lukio vähemmän.

Nyt päättäjä toteaa, että Elimäellähän säilyy lukio… Totta, mutta sillekin on heitetty uhka; ”lukio säilyy ainakin vuoteen 2025 asti”. Tämä johtaa siihen, että oppilaat ennakoivat epävarmuutta hakeutumalla jo valmiiksi keskustaan tai Kuusaalle. Oppilasmäärät vähenevät ja on helppo tehdä päätös. Koulu kiinni.

Nämä ”säästöt” tekevät sen, että kaupungin houkuttelevuus vähenee ja tänne muuttoa harkitsevat miettivät ehkä toisenkin kerran ja mahdolliset tulevat veronmaksajat päättävät asua muualla.

Jari Vuorijärvi, Kouvola