Lukijalta: Valmentajan pitää uskaltaa sanoa suoraan valmennettavilleen

Olen lukenut tarkasti mitä KPL:n, KooKoon ja Kouvojen valmentajat kertovat lehdistölle ottelun jälkeisiä ajatuksiaan hävityn pelin jälkeen.

KooKoon hätätilanne valmentajaksi nostettu Mikko Heiskasen suorapuheisuus (KS 13.1.) oli poikkeavan kovaa tekstiä omalle joukkueelleen. Yleensä valmentajamme puhuvat pyöreitä kliseitä joistakin hävityn ottelun yksityiskohdista, mutta joukkueen ala-arvoiseen esitykseen hymähdellään positiivisesti, ettei pelaajat loukkaannu!

Seutukuntamme muodikas positiivisuus on ollut valmentajillamme jo heidän ”pelikirjaansa” sementoitu vuosikausiksi.

KooKoon valmentaja Mikko Heiskasen realistinen sanallinen esiintulo oli virkistävä poikkeus muiden valmentajien silittelevässä selittelyssä.

Sanonnat, ”ei saa lyötyä lyödä” eikä ”omaan pesää saa liata” eivät kuulu hyvän itsetunnon omaavan valmentajan työkirjaan. Kun joukkue pelaa surkean ja hengettömän pelin, vielä kotiyleisön edessä toistamiseen, niin silloin on valmentajan sanottava suomeksi joukkueelleen missä mennään.

Odotan Kouvojenkin valmentajalta kriittistä tekstiä hävityn pelin jälkeen. Ei kuitenkaan tarvitse puhua niillä sanoilla, joilla Heiskanen tuli esiin, mutta latteat pyöreydet voi jättää sanomatta. Kyllä kotiyleisö näkee silmillään omiensa heikon pelin ja odottaa siitä myös valmentajan suorasanaista palautetta.

Toivotaan, että omat joukkueemme menestyvät jatkossa ja kaikki ovat positiivisen tyytyväisiä, eikä tällaista tekstiä tarvitse jatkossa kirjoittaa.

Jyrki Lindberg, ex-valmennuspäällikkö Nyrkkeilyliitosta, Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat