Lukijalta: Jokaisessa puolueessa on erinomaisia kouvolalaisia ehdokkaita

Eduskunnassa on tällä hetkellä kaksi kouvolalaista kansanedustajaa. Kouvola on vaalipiirinsä suurin kaupunki. Lappeenrannalla on neljä ja Savonlinnallakin kolme edustajaa. Mikkeliläisiä ja kotkalaisia kansanedustajia on kaksi, vaikka väestömäärä on molemmissa noin 30 000 asukasta pienempi kuin Kouvolassa.

Kouvola alisuoriutuu kansanedustajamäärässä. Pystymme paljon parempaan. Ei ole mitään syytä, miksi emme tuplaisi kansanedustajamääräämme tulevissa vaaleissa. Siihen on yksinkertainen keino: kouvolalaisen kannattaa äänestää kouvolalaista.

Päätöksenteossa ja edunvalvonnassa olemme nähneet miten arvokkaita kansanedustajat ovat oman kaupunkinsa edunajajina. Kansanedustajien kautta edistetään tiehankkeita, lääkärihelikopteria, valtion hallinnon työpaikkojen sijoittumista ja itärataa. He ovat oman kaupunkinsa äänitorvia ministeriöihin ja avaavat kontakteillaan ovia valmistelussa oleviin asioihin. Juuri oman kaupungin kansanedustajat tuntevat Kouvolan tarpeet ja mahdollisuudet ulkopaikkakuntalaisia edustajia paremmin.

Jokaisessa puolueessa on erinomaisia kouvolalaisia ehdokkaita. On meidän kaikkien kaupunkilaisten etu saada kansanedustajia eduskuntaan useista puolueista. Nyt on vaikuttamisen paikka. Käytäthän äänioikeuttasi viisaasti.

Kaisa Spies, Lauri Lamminmäki, Kouvola