Lukijalta: Koira saadaan tottelemaan lyömättäkin

Paikkakunnallamme koiraa kadulla lyömällä ja kuristamalla "kouluttanut" nainen sai alkuvuodesta tuomion eläinsuojelurikoksesta. Tapaus suututti koirien ystäviä ympäri maan, ja rangaistuksen vähäisyyttä päiviteltiin. Eläinrääkkääjä olisi monen mielestä ansainnut paljon kovemman tuomion.

En ole eri mieltä. Hiljattain kuitenkin kuulin, että Suomessa toimii jopa ammattimaisia koirankouluttajia, jotka käyttävät samankaltaisia "koulutusmetodeja" kuin ne, joista kyseinen nainen tuomittiin. Täysin avoimesti ja ilman rangaistusta. Kuulin, että jotkut jopa neuvovat kuristamaan koiran henkihieveriin, jotta siitä tulisi tottelevainen. Usein käytössä on myös monia muita tapoja, joiden avulla koira henkisesti alistetaan täysin passiiviseksi ja pelkäämään omistajaansa.

Miten tämä on mahdollista? Suomessahan koirat ovat rakastettuja perheenjäseniä, monelle lapsen asemassa. Koirien hakkaaminen, kuristaminen ja henkinen alistaminen ei ole rakkautta, se ei ole edes koulutusta. Se on väkivaltaa, eläimen pahoinpitelyä. Miten joku voi kohdella rakasta, avutonta eläintä sillä tavalla?

Elääkö Suomessa oikeasti lukemattomia koiria, jotka pelkäävät kuollakseen oman perheensä jäseniä? Koiria, jotka elävät alistettuina, ilman ilon häivääkään? Voiko tällainen oikeasti olla mahdollista koiraystävällisessä Suomessa?

Vetoan kaikkiin koirien ystäviin: älkää antako tällaisen tapahtua omalle tai millekään koiralle! Älkää kuunnelko "asiantuntijaa", joka neuvoo lyömään tai kuristamaan koiraa ja joka haluaa, että koira on mahdollisimman passiivinen, alistettu ja peloissaan. Koira on varmasti mahdollista saada tottelemaan myös koiraystävällisillä keinoilla. Miksi siis kukaan haluaisi käyttää epäinhimillisiä keinoja rakkaan perheenjäsenen kouluttamiseen?

Pauliina Klemola, Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat