Lukijalta:Syötetäänkö päättäjille tarkoituksella väärää tietoa uimahallien kävijämääristä — Inkeroisten uimahallissa määrä on vähentynyt tuntuvasti

Kuten alkukesästä kirjoitin, niin ajattelin alkaa käydä Lahdessa uimassa töiden jälkeen. Enää tämä ei ole ajatuksen asteella, vaan näin todellakin tulee tapahtumaan kuukauden kuluttua. 440 euron vuotuinen säästö on niin tuntuva että, ei ole mitään järkeä tunkea rahaa uppoavaan laivaan. Etenkään kun kouvolalaisilla päättäjillä ei vieläkään ole tahtoa tehdä niitä toimenpiteitä, jotka olisi pitänyt tehdä 10 vuotta sitten. Surullista sinänsä, kun on toimivat tilat kodin vieressä.

Tätä asiaa puitiin muutama päivä sitten Facebookin Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmässä, jossa Juha Huhtala kommentoi näin: "Kyllä. Muistaakseni kävijämäärät eivät ole merkittävästi muuttuneet. Tämä tieto tuli kun käsiteltiin uimahallien tarveselvitystä." Sekä "En tiedä kuinka paljon Kouvolassa on uimareita, jotka käyvät sata kertaa tai enemmän vuodessa uimassa. Veikkaan että promillen luokkaa, mutta selvitän asian silti. Olisihan tuo vuosilippu ihan kätevä."

Uimahallilla on kuitenkin kolme ihmistä töissä, valot päällä ja saunat kuumana.

Kiinnostaisi kyllä kovasti tietää, mistä tämä tieto tuli? Syötetäänkö päättäjille tarkoituksella väärää dataa oman agendan läpiviemiseksi? Kenen agendaa tässä ajetaan? Ainakin näin äänestäjän silmissä tämä ei mene nyt ihan oikein. Silmämääräisesti arvioiden on kävijöiden määrä Inkeroisten uimahallissa vähentynyt tuntuvasti, ja osaa entisistä kanta-asiakkaista en ole tänä syksynä nähnyt ollenkaan.

Viime sunnuntaina meitä oli kolme uimassa keskellä päivää, ja maanantai-iltana neljä. Uimahallilla on kuitenkin kolme ihmistä töissä, valot päällä ja saunat kuumana. Eikö urheilupaikkoja pitäisi tehdä houkuttelevammiksi, esimerkiksi tarjoamalla eläkeläisille päivällä erittäin edullista liikuntaa kävijämäärien tasaamiseksi?

Lisäksi, kun puhutaan pitkistä välimatkoista, niin eivätkö lähiliikuntapaikat olisi jo ilmastonmuutoksen kannaltakin fiksu teko? Kuinka kauan uusien tilojen rakentamiskustannuksilla ylläpidetään vanhoja? Olisiko meillä seuraavissa vaaleissa sen verran järkeä, että saisimme päättäjät vaihdettua? Olemme jo nyt niin syvällä suossa, että meillä ei ole mitään hävittävää.

Mitä taas tulee Kouvolassa asumiseen, niin eihän tänne pakko ole jäädä. Nastola on sinällään ihan kivan oloinen maalaiskylä työpaikan tuntumassa. Imu kovenee, mitä tekee Kouvola?

Juha Tynkkynen, veronmaksaja, Kouvola