Lukijalta: Olen syvästi pettynyt varhaiskasvatuksen arvoihin ja luottamushenkilöiden toimintamalliin, kouvolalainen päiväkodin johtaja kirjoittaa

Jussi Lopperi

Lukijalta: Olen syvästi pettynyt varhaiskasvatuksen arvoihin ja luottamushenkilöiden toimintamalliin, kouvolalainen päiväkodin johtaja kirjoittaa

Lukijalta

Meiltä johtajilta vaaditaan kymmenen hyvää ja kaunista. Meidän pitää tehdä sitä ja tätä. Ongelma vaan on se, että emme saa tehdä, mitä työyhteisössä yhdessä hyväksi toteamme, vaan muut päättävät puolestamme.

Valta ja vastuu eivät kulje käsi kädessä! Muut päättävät puolestamme, mikä on meille hyväksi. Vaikka ei olisikaan! Nyt hallinto ja luottamushenkilöt ovat yhteisissä neuvotteluissa päättäneet, mitä me haluamme.

Näin varhaiskasvatuksessa tulee aloittaa kesälomissa kiinteät, kiertävät kesälomalistat. Tämä lomautuskesä oli viimeinen niitti joillekin asiasta reklamaation tehneille henkilöille.

Tämän seurauksena kesällä 2021 meidän tulee antaa yhtenäinen viiden viikon kesäloma, niille joilla on tämä kunnallinen pitkä vuosiloma. Mahdollisesti uusien lomautusten toteutuessa kaikki työntekijäni pääsevät olemaan 7 viikon vapailla kesälomakaudella.

Tämä on täysin käsittämättömän pitkä aika, sillä mieheni liki 40 vuoden työvuosien jälkeen saa edelleen vain 3 viikon kesäloman. Myöskään KVTESiä lukiessani en löytänyt mistään kohtaa muuta kuin 65 % osuuden kesälomakaudella.

Sinänsä ymmärrän asian. Niissä työyhteisöissä, missä yhteinen sopiminen ei ole onnistunut, on tämä kiertävä lista täysin ymmärrettävää. Mutta niissä työpaikoissa, missä lomat on voitu sopia yhdessä työntekijöiden ja esimiehen kanssa ilman vastakkainasettelua, en voi asiaa ymmärtää.

Armeijan tyyliin kaikki pistetään kärsimään. Kysynkin onko tämä nykyaikaa vai simputusta? Työyhteisöissäni on totuttu ottamaan huomioon sekä työntekijät että asiakkaat. Tulevaisuudessa, sen lisäksi että joudun palkkaamaan kesälomille sijaisia, menettävät asiakkaamme tutut ja turvalliset työntekijät. Minun työyksikössämme on tähän mennessä ollut arvoina asiakaslähtöisyys, mutta tämän päätöksen seurauksena se ei enää toteudu toivotulla tavalla. Olen syvästi pettynyt varhaiskasvatuksen arvoihin! Ja luottamushenkilöiden toimintamalliin, mikä on mukamas hyvää kaikille!

Täysin järjettömäksi asian lopullisesti tekee se, että suunnitelmissa päiväkotityöntekijäni saattaa olla lomilla kiertävän kesälomalistan mukaisesti silloin, kun oma talo on auki ja sinne tulee joko muualta sijainen tai palkataan ulkopuolinen työntekijä. Sitä vastoin oma, yksikkönsä tilat ja tavat tunteva ihminen pakotetaan uuteen työyhteisöön. Ja juuri kun hän talon tavat oppii, niin lomitus on ohi.

Sitä vastoin näen tämän käytännön olevan upea mahdollisuus silloin, kun heinäkuussa pienen yksikön sulun aikana oleva päiväkotityöntekijä itse haluaa olla töissä muulloin kun heinäkuussa. Silloin se järjestetään henkilökunnan omakohtaisen toiveen mukaisesti. Työntekijää on kuultu ja kuunneltu ja hän on tyytyväinen. Työnkierto itsessään on aivan mahtava ja opettavainen juttu! Tämän olen saanut kokea itsekin omakohtaisesti.

Työntekijöiden kuuleminen on tärkeä asia. Mutta itse koen kamalaksi, että minulla ei ole kuitenkaan vaikutusmahdollisuuksia siihen yhteen oleelliseen asiaan, mikä lisää henkilökuntani hyvinvointia.

Vuorotteluvapaalta paluun jälkeen olen todennut liki päivittäin, kuinka onnellisia ja tyytyväisiä työtekijäni ovat tapaani toimia heidän esimiehenään. Tässä viimeinen viesti, minä työtekijältäni sain perjantai-iltana:” Kiitos sinusta! Oli mukava tehdä työtä tämä viikko ja nähdä hetkittäin. Sinussa on paljon vahvuuksia, yksi niistä on se, että ajattelet työtekijöitäsi ja heidän etua. Se on sinulle työtä ohjaava arvo!”.

Ja tätä arvoa muut yrittävät viedä minulta pois!

Sari Blomberg, Kouvola

varhaiskasvatusyksikön johtaja

Luetuimmat