Lukijalta: Kunnissa pitäisi saada määrätä itsenäisesti kuka alueella järjestää sairaanhoidon

Olen jokseenkin samaa mieltä kaupunginvaltuutettu Pekka Korpivaaran kanssa, joka 3.1.2020 lehdessä ruoti Kymsoten nykyistä tilaa ja toimintaa.

On varmaankin hyvin vaikea saada aikaan sellaisia muutoksia, että Kouvola saisi oman sote-alueen ja kunnollisen monipuolisen sairaanhoidon, koska meillä ei ole omaa ministeriä niin kuin muutoksia saavilla Vaasan sairaalalla ja Uudenmaan alueella. Siellä alueiden ministereiden valta muuttaa päätöksiä tuntuu olevan rajaton.

Varmaankin monetkin ovat epätietoisia siitä, miksi rakennuksesta puolet on hukkatilaa.

Toisaalta jos Suomessa vielä harjoitetaan demokraattista toimintatapaa, niin asioiden pitäisi olla niin, että kunnissa määrättäisiin itsenäisesti kuka alueella järjestää sairaanhoidon ja missä laajuudessa.

Mitä tulee nykyisiin Kymsoten palveluihin, niin täytyy todeta niiden heikentyneen oleellisesti niin kuin Korpivaarakin on todennut.

Aikoja sitten oli lehdessä uutinen Kouvolaan mahdollisesti rakennettavasta uudesta sairaalasta. Uutisessa kerrottiin sairaalan koon olevan 21 000 bruttoneliömetriä, josta hyötyalaa on 10 500 neliömetriä. Varmaankin monetkin ovat epätietoisia siitä, miksi rakennuksesta puolet on hukkatilaa.

Eero Puustio, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset