Lukijalta: Kulttuuripamaus Kuusaalla – "Kaikille kouvolalaisille olisi ollut terveellistä kuunnella Finlandia-palkinnon saaneen kirjailijan esitys Kuusankosken synnystä"

No nyt se sitten jysähti. Ei kaatunut Kymintehtaan piippu, mutta kaatui viimeisetkin ennakkoluulot siitä, osataanko Kuusaalla tehdä kulttuuria.

Olen kyllästymiseen asti kuunnellut kaupunkilaisten "marmatusta" siitä, että meillä ei osata hyödyntää mahtavan Kymijoen rantaa sen ansaitsemalla tavalla. On vaadittu sitä sun tätä jokilaivaravintoloista rantahotelleihin ja kaikkea siltä väliltä. Mitään ei kuitenkaan ole saatu aikaan.

Nyt kun todella saatiin jotain tehdyksi, niin mikä oli tulos. Tämä vaatijoiden joukko loisti pääosin poissaolollaan. Harvahko, tosin sitäkin innostuneempi, yleisö nautti monipuolisesta ja korkeataoisesta ohjelmasta.

Kyseessä oli tapahtuma Kuusankoskitalon rannassa lauantaina 3.10.2020.

Kaikille kouvolalaisille olisi ollut terveellistä kuunnella Finlandia-palkinnon saaneen kirjailijan esitys Kuusankosken synnystä. Olisivat kantakouvolalaisetkin, jos heitä vielä Kouvolassa on, tulleet tietoiseksi, mistä Kouvola on saanut alkunsa. Kuusankosken asemakylästä.

Ymmärrettävää toki on, että kantakouvolalaiset eivät uskalla naamaansa näyttää tämän kaltaisissa kulttuuritilaisuuksissa. Saattaa olla, että 1960-luvun kulttuurivallankumoukselaisten leima iskeytyisi "perusporvarin" kiillotettuun kilpeen.

Kaikille, myös peruskuusaalaisille olisi ollut tähtihetki tutustua oman paikkakuntansa historiaan. Samalla olisi ollut mahdollisuus havaita, kuinka merkittävää kulttuuriyhteistyötä tehdään Kouvolan eri osien välillä. Tässä tilaisuudessa pääosin entisten ja nykyisten tehdaskaupunginosien toimesta..

Myös koululaiset olivat panneet kortensa kekoon rakentamallaan hienolla "valokadulla".

Mahtavan tunnustuksen ja kiitoksen annan kaikille tilaisuuden järjestelyihin osallistuneille ja esiintyjille. Esityksistä ja koko tilaisuuden suunnittelusta huokui kunnioitus vaurautemme luonutta tehdasyhdyskuntaa kohtaan. Pois oli huuhtoutunut puoluepoliittinen paatos ja vastakkainasettelu

Kannattaisi ottaa opiksi myös valtuustotyöskentelyssä. Isämme, äitimme ja me olemme luoneet yhdessä tämän nykyisen Kouvolan ja kunnialla pitäkäämme siitä huolta.

Ilkka Parvinen, Kouvola