Lukijalta: Lisää voimavaroja Repoveden ylläpitoon

Kouvolalaiset haluavat liikkua ja harrastaa. Tämä näkyy muun muassa kohonneina kävijämäärinä Repoveden kansallispuistossa. Suomen 40 kansallispuistoa vetivät lähes kolme miljoonaa vierailijaa viime vuonna.

Repovesi on niistä kuudenneksi suosituin, metsähallituksen tilastojen mukaan vierailijoita puistossa kirjattiin 2016 aikana 140 300 kertaa. Kansallispuistot ovat kehittyneet ja kasvaneet käyttäjiensä tarpeiden mukaan. Niihin on rakennettu retkeilyä varten monipuolinen palveluvarustus. Merkityt polut, telttailupaikat, laavut ja luontopolut kannustavat ihmisiä retkeilemään.

Repovesi mainitaan myös usein yhtenä Kouvolan vetovoimatekijänä. Kesällä Repovedelle pääsi ensimmäistä kertaa julkisilla kulkuneuvoilla, kiitos tästä kaupungille. Jotta alue myös jatkossa houkuttelee retkeilijöitä paikalle, on huolehdittava sen infran kestävyydestä. Kymmenet tuhannet kävijät ajavat Repovedelle yksityisteitä pitkin, muun muassa Lapinsalmen riippusillalle mennään yksityistien kautta. Kouvolan kaupungin on osaltaan huolehdittava yksityisteiden rahoituksen riittävyydestä. Maaseutulautakunta on esittänyt, että yksityistieavustuksia korotetaan 300 000 eurolla, tämä on hyvä alku.

Muutama viikko sitten jätin kirjallisen kysymyksen kansallispuistojen tilasta. Kansallispuistoja ylläpitävä Metsähallitus tarvitsee enemmän resursseja, jotta retkeily olosuhteet säilyvät edelleen moitteettomina.

Puistoihin tarvitaan enemmän ohjausta. Kaikille ei selvää, missä saa tulia pitää, missä yöpyä ja miten roskien kanssa toimitaan. Luonnon monimuotoisuudesta on huolehdittava kaikin mahdollisin tavoin. Metsähallitukselle pitää taata riittävästi henkilökuntaa, sekä muita resursseja, jotta tärkein luonnonpuistoissa toteutuu: luonto voi hyvin.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut