Lukijalta: Juha Huhtala vastaa valtuutettujen kirjoitukseen: Itärata-kysymys ei ollut suunnattu paikallispoliitikoille

Olen täysin tietoinen, että vastauksen laatineet Kouvolan etuja kiitettävästi ajavat kollegani tekevät kaikkensa itäradan edistämiseksi osana "Kouvola-joukkuetta". Vilpitön kiitos siitä kuuluu heille jokaiselle, ja monelle muulle Kouvolan etua ajavalle.

Avoimena kirjeenä laadittu artikkeli oli kuitenkin suunnattu puoluejohtajille, ei paikallispoliitikoille, kuten minun ja Krista Mikkosen kirjoituksesta mielestäni varsin selvästi tuli esille.

Mielestämme on kuitenkin edelleen tärkeää, että poliittiset puolueet tekevät tähän tärkeään asiaan virallisen linjauksen – sitä kirjoituksellani halusin peräänkuuluttaa. Seuraavalle vaalikaudelle on sitä helpompi lähteä, mitä useamman puolueen ohjelmista itäradan edistäminen löytyy.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa laatimani kirjoitus oli laadittu ensisijaisesti Helsingin Sanomille, mutta ajattelimme, että sen voi julkaista myös paikallisesti, koska asiasta täällä paljon keskustellaan.

Siispä odotamme edelleen mielenkiinnolla sitä, että mitkä puolueet Vihreiden lisäksi asettuvat virallisesti itäradan kannalle.

Juha Huhtala, kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Kouvola