Lukijalta: Maahanmuuton ongelmat olivat etukäteen tiedossa

Maahamme tulleiden turvapaikanhakijoiden aiheuttamat ongelmat ovat päättäjiemme valinta. Jo ennen turvapaikkaryntäystä Suomeen oli tiedossa, mitä ongelmia muissa Euroopan maissa on syntynyt. Näistä ei kuitenkaan saanut puhua ja pahimmillaan kaikki arvostelu leimattiin rasistiseksi ja vihapuheeksi.

Vasta viimeaikaiset Oulun tapahtumat ovat pakottaneet päättäjämme ottamaan asiat esille, tosin muun muassa pääministerimme oli puheessaan hyvin ymmärtäväinen ja tärkein sanoma oli, että kantaväestö ei saa alkaa asioita tuomitsemaan.

Epäilen, että päättäjillämme ainoastaan lähestyvät vaalit ovat pakote, joka vaatii asioiden käsittelyä hyssyttelyn sijaan. Perusteluni tähän on seuraava: varmasti jokaisen päättävässä asemassa olevan poliitikon on ollut pakko tietää, että todelliset avun tarvitsijat eivät koskaan pääse lähtemään kotiseuduiltaan puhumattakaan, että pystyisivät maksamaan tuhansien dollareiden maksut salakuljettajille. Jokainen päättäjämme myös varmasti tietää, millainen kulttuuri islamilaisissa maissa vallitsee ja ymmärtää, että kulttuuri ja tavat eivät muutu, kun tullaan vapaamman kulttuurin länsimaihin.

Mielestäni ratkaisu koko ongelmaan on laittaa meille ongelmat aiheuttaneet päättäjät vastuuseen tekemisistään ja samalla toteuttaa tehokkaat toimenpiteet hyssyttelyn lopettamiseksi ja maahamme sopeutumattomien palauttamiseksi sinne mistä ovat tulleet.

Lähtöhalujen kysely on järjestelmämme heikkous. Tätä maahamme sopeutumattomat käyttävät häikäilemättä hyväkseen.

Ari Hyvönen, Kausala

Uusimmat uutiset