Lukijalta: Tinkikööt johtajat miljoonatileistään hoitajien määrän lisäämiseksi

Kuinka on mahdollista että Esperi Caren ja Attendon kaltaiset yritykset saavat jatkaa toimintaansa edelleen? Lehdistö on todistanut moneen kertaan, kuinka huonosti vanhuksiamme kohdellaan näissä epäilyttävissä laitoksissa.

Vanhuksemme, jotka joutuvat näihin laitoksiin, ovat rakentaneet maamme hyvinvoinnin kovalla työllä, maksaneet veroja vuosikymmeniä, saavat nyt ala-arvoista kohtelua, heitä nälkiinnytetään, pakkolääkitään tiedottomaan tilaan, sidotaan vuoteisiinsa, joutuvat makaamaan päiväkausia omissa virtsa- tai ulostevaipoissaan.

Hoitajat eivät ole syyllisiä vanhuksiemme huonoon hoitoon. Yksi hoitaja ei millään jaksa, pysty hoitamaan 10 vanhusta kerralla, hoitaja nääntyy työtaakkansa alle. Syyllisiä ovat rahanahneet omistajat, ja heidän edustajansa. Heille vanhuksemme eivät ole ihmisiä, vaan numeroita papereissa, joiden pitää tuottaa voittoa keinolla millä hyvänsä.

Tuplataan tai triplataan hoitajien määrä välittömästi. Tinkikööt johtajat miljoonatileistään, ja rahanahneet omistajat miljardeistaan. Niin Suomea rakentaneet vanhuksemme saavat ihmisarvoisen elämän myös elinkaarensa lopun häämöttäessä.

Risto Parviainen, Kouvola