Lukijalta: Asuntomessut on hyvä tilaisuus kasvojenkohotukselle

Asuntomessut pidetään ensi kesänä Kymijoen varressa Korialla, mutta etäkohteita on ainakin Inkeroisissa, Taideruukissa ja Verlassa. Todennäköisesti myös Kouvolan keskusta, etenkin rautatieaseman tienoo, lasketaan ellei messualueeksi niin ainakin etäispesäkkeeksi.

Niinpä onkin toivottavaa, että hyvissä ajoin selvitetään, kenelle kuuluu asema-alueen siivous ja muu puhtaanapito. Toivottavasti asemalle järjestetään ensi kesänä kukkaistutuksia ja perinteinen kasvavista kukista tehty Kouvola-mainos voisi myös päästä näytille radanvarren penkereelle. Asemanseudunkin on mainostettava Kouvolaa.

Kouvola on muotoutunut risteysaseman ympärille ja tunnetaan pitkälti sen ansiosta. Esimerkiksi Helsingin paikallisjunissa kuulutetaan tämän tästä Kouvolaan lähtevistä junista. Niinpä toivottavasti sekä asuntomessujen että Kouvolan markkinoinnissa pystytään tekemään yhteistyötä rautateiden kanssa.

Rautatie on sekä Kouvolan menneisyyden että tulevaisuuden juttu. Rautateiden kukoistavaan tulevaisuuteen meidät ohjaa ja suorastaan pakottaa yhä kiihtyvä ilmastonmuutos. Niinpä Kouvola voi olla ylpeä siitä, että sen alueella on yksi Suomen suurimmista risteysasemista, asema josta pääsee junalla joka suuntaan.

Ja eikö tähän samaan saumaan sovi mitä mainioimmin uuden nopean itäradan markkinointi? Siinä asiassa Kouvolan pitää olla koko ajan hereillä. Tämä on sikäli hieno hanke, että siinä Kouvola ei ole suinkaan yksin vaan tukena seisoo puoli Suomea, koko itäinen järvi-Suomi.

Asuntomessut esittelee Korialla uusia taloja ja remontoituja vanhempia taloja. Mutta toivottavasti siellä esitellään myös koko Kouvolan muuta mahtavaa ja edullista asuntokantaa. Ja toivottavasti siellä on runsaasti kuvia koko isosta Kouvolasta Kymijoen rantoineen, Repovesineen ja niin poispäin.

Ritva Sorvali, Kouvola

Uusimmat uutiset