Lukijalta: Suurin vaara ilmastolle ja meille kaikille ovat tietysti ilmatilaa suojelevat hävittäjät

Suuria laumoja koululaisia osoitti mieltään 15.3. koululakolla ilmaston puolesta lämpenemistä vastaan.

Koululaitos on onnistunut selvästi tehtävässään kasvattaa noin paljon samoin ajattelevia lapsia. Juuri tuollaisia poliitikot kaipaavatkin – joukon ajattelijoita. Kaikki nuoret olivat huolissaan ilmaston lämpenemisestä, ja vaativat jonkun tekevän jotakin.

Minäkin aloin pohdiskella tuota vähäisillä aivonystyröilläni, koska en ole huomannut ilmastossa mitään kummempia muutoksia. Mielestäni ilma, jota olen hengittänyt kymmeniä vuosia, on aivan samanlaista hyvää, jos vertaan vaikka 1950-luvun ilmastoon. Silloin hiekkaiset maantiet pöllysivät niin, että hampaissa hiekka narskui, kun auto ohitti kävelijän. Nyt on asfaltti korjannut kaiken pois, se on suuri ilmastoteko parhaimmillaan.

Mutta suurin vaara ilmastolle ja meille kaikille ovat tietysti nuo ilmatilaa suojelevat hävittäjät, joita Suomen poliitikot haluavat ostaa kymmenittäin. Koululaiset eivät ole tiedostaneet vielä sitä vaaraa. Koulussa opettajat saisivat kertoa, että ne ovat sotaa varten ja hävittävät vihollisen, joka voi sitten hävittää kostoksi Suomen.

Aikuiset ja lapsetkin saastuttavat ilmaa kaikista ihmisen aukoista ulospäin, joten syyllisiä olemme kaikki. Ei me voida ilmakerrokselle mitään. Parasta on maapallon itse korjaantua. Olkaamme vain kuin kolmivarvaslaiskiaiset hiljakseen liikkuen pintahengityksellä ja ajatellaan ilmaa –-tuota näkymätöntä ihmettä, joka pitää meitä elossa.

Ersso Ahlstedt, Kouvola

Uusimmat uutiset