Lukijalta: Kinno on yrityksiä varten – Kouvolan elinvoiman vahvistaminen on sen tärkein tehtävä

Kiitokset Kari Kylliäiselle (Kouvolan Sanomat 27.2.2020) mielenkiinnosta Kinnon toimintaa kohtaan. Valitettavasti kirjoituksessa oli vääriä käsityksiä kehittämisyhtiömme roolista ja tehtävistä, joihin kohdistan vastineeni.

Kinno on yhtiöjärjestyksensä mukaisesti voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Emme kilpaile markkinoilla yksityisten yritysten kanssa, vaan teemme hyvää yhteistyötä yksityisiä yrityspalveluja tarjoavien kanssa. Maksuttomassa yritysneuvonnassa kerrotaan aina tarjolla olevista yksityisistä palveluntuottajista, jotka kuuluvat asiantuntijaverkostoomme (ks kinno.fi: Asiantuntija-apu) Neuvontapalvelujamme käyttävä yrittäjä valitsee itse tarvitsemansa yksityisen palvelun.

Kylliäiselle Kinnon monipuoliset palvelut ja asiakasmäärät ovat epäselviä, joten tässä yhteydessä lyhyesti, että tilastoituja asiakaspalvelutapahtumia oli viime vuonna noin 1500. Tiedotamme toiminnastamme ja tuloksista aktiivisesti ja säännöllisesti muun muassa vuosittain julkaistavassa Yritys Ensin -lehdessä, tiedottein, uutiskirjeillä ja kinno.fi -sivuillamme.

Kouvolan elinvoiman vahvistaminen erilaisin kehittämistoimin ja kaupungin kanssa vuosittain solmitun palvelusopimuksen puitteissa on Kinnon tärkein tehtävä. Elinkeinotoiminnan kehittämistyö on pitkäjänteistä työtä, jonka tuloksena saadaan kaupungin palvelujen ylläpitoon tarvittavia tuloja.

Yritysneuvontamme palvelee kouvolalaisia pk-yrityksiä koko niiden elinkaaren ajan, aina perustamisesta omistajanvaihdoksiin asti, rahoitukseen, toimitiloihin, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa.

Toimintamme yritysten kanssa on aina luottamuksellista. Yrittäjä voi luottaa siihen, ettemme anna julkisuuteen tietoa hänen yrityksestään. Julkaisemme kuitenkin eri kanavissamme yritystarinoita ja -haastatteluja sekä suosittua Yrityksen Ääni -blogisarjaa, jos yrittäjä on antanut siihen suostumuksensa.

Pirjo Vuorenpää, Kouvola Innovation oy