Lukijalta: Suolatussa lumiloskassa ei ole turvallista ajaa

Tämän talven aikana olemme jatkuvasti joutuneet kokemaan liiallisen suolankäytön autoteillämme. Erikoisen laajaa on ollut suolankäyttö Korian seudulla.

Kun tullaan Korian suoraa pitkin kaupunkiin päin, suolan käyttö loppuu suoran puolivälissä. Kun päivittäin joudun ajamaan Korialta Kouvolaan ja takaisin, olen saanut hyvin perehtyä tähän liialliseen suolaukseen

Kun lunta sataa luulisi, että se yritetään poista auraamalla ajotieltä, mutta käytäntö näyttääkin olevan se, että levitetään runsaasti suolaa ja lumi halutaan sulattaa vedeksi. Haluan sanoa suolan levittäjille, että lumiloskassa ei ole turvallista ajaa autolla. Lopettakaa tarpeeton suolan levittäminen ajoteille.

Toinen ihmeellisyys on myös Koriantiellä eli sillan jälkeen ennen teollisuusaluetta oleva suojatie. Viime kesänä siihen tehtiin jalkakäytävän "hyppyrit". En missään ole nähnyt yleiselle tielle tehtyä näin korkeaa ja inhottavaa ajoestettä. Joka kerta, kun tienkohdan ylittää luulee, että hampaat suusta lähtee. Mitä sitten ajoneuvo ajattelee? Se kiroaa moisen esteen rakentajat.

Se, joka päivittäin kyseisen paikan ylittää, joutuu melko pian turvautumaan autokorjaamoon rikkoutuneiden iskunvaimentimien korjaamiseksi. Kuljettajien velvollisuus on turvata jalkakäytävällä liikkuvien ihmisten turvallisuus, mutta tällaisia liikennettä haittaavia hyppyreitä ei tarvita. Korjattakoon hankala autoliikenteen este mahdollisimman pian.

Raimo Kinnunen, Kouvola