Lukijalta: Hartolan kylän kesäteatteriponnistus kokoaa kylän väen yhteen

Kesään kuuluvat teatteriesitykset. Jo yli kymmenen vuoden aikana olemme Helsingistä tulleet katsomaan kesäteatteria Jaalan Hartolan kylän PVY-talolle. Joka kerta hämmästyksemme ja ilomme on ollut suuri jo saapuessamme paikalle. Alueen parkkipaikalla on riittävästi tilaa vaikka tilausbusseille. Pysäköinnistä vastaavat ohjaajat, jotka osoittavat paikan, minne autonsa voi jättää. Järjestys säilyy ja liikenne sujuu.

Tapahtuma-alueen tyylikäs ja siisti kokonaisuus jää mieleen. Myös pyörätuolilla on mahdollista siirtyä eri paikkoihin. Vuosien varrella tehdyissä korjauksissa ja parannuksissa on ajateltu, mitä käyttäjät tarvitsevat. Niinpä PVY-talolla on pystytty järjestämään monenlaista toimintaa ympäri vuoden.

Kesäteatteritapahtuma on ehdottomasti vuoden kohokohta. Se kokoaa kylän väen puhaltamaan yhteen hiileen, jokaisella on oma osaamisalueensa, ja kyläläisten sitoutuminen hankkeen tehtäviin on vaikuttavaa. Vuokko Tuomen käsikirjoittamat ja ohjaamat näytelmät, jotka liittyvät paikkakunnan historiaan, kiinnostavat ja katsojia saapuu pitkienkin matkojen päästä. Esiintyjät ovat motivoituneita ja esitys saa myös yleisön innostumaan. Esityksen jälkeen on mukava nauttia lippuun sisältyvä kahvi ja pulla viereisellä lasitetulla tanssilavalla ja nauttia elävästä musiikista keskustelun lomassa.

Hartolan kyläläiset avainhenkilöineen ansaitsisivat kiitoksen tekemästään työstä Kouvolan kaupungilta ja valtiolta. Tällaisen yhteisen hankkeen vaikutus kohdistuu jokaiseen myönteisesti ja estää muun muassa syrjäytymistä.

Marja-Leena Komulainen, Helsinki

Luetuimmat