Lukijalta: Espanjassa ruodottomia ahvenfileitä saa alle puoleen hintaan Suomeen verrattuna

Meillä ei ole kilpailua ruokamarkkinoilla! Ruotsissa toimii 24 suurta ketjua. Meillä ovat vain S-ryhmä, K-ryhmä ja Lidl. Ja kaikilla kolmella ketjulla menee mukavasti.

Miten voivat ruodottomat tuoreet ahvenfileet maksaa Espanjassa vain 13 euroa kilo, kun meillä peräti 29 euroa ja siitä ylöspäin? Entä kuusi purkkia merkkitonnikalaa, peräti 21 euroa, kun Espanjassa 4,20 euroa. Entä tuoreet mansikat 1,70 euroa kilo, kun meillä mansikka-aikaan hinta ei alita viittä euroa litralta.

Sitten kunnon häränpihvit, Espanjassa kuusi euroa kilo, kun meillä hinta kipuaa 30 euroon. Neljä isoa pakettia Marie-keksejä 0,99 euroa, kun meillä 6,50 euroa. Tositäytteiset tuorepizzat kaupassa 1,95 euroa. Meillä ei niin täytteisiä pizzoja saa edes pizzerioissa. Markkinoilla viisi kiloa huipputuoreita appelsiineja maksaa 2,5 euroa. Lähes kaikki ovat samanlaisella hintaerotuksella, paitsi Norjan lohi, mauton sikäläinen kahvipaketti, etikkainen sinappi, ja lasten limsat.

Jos meille perustettaisiin vaikka eteläeurooppalainen ruokakauppaketju, sen kannattaisi myydä tuotteensa meidän kolmea ketjua 30 prosenttia halvemmalla, maksaa Suomen arvonlisäverot ja muut verot, ja pärjätä loistavasti!

Tätä odotellessa maksakaamme vaikka kymmenen nakin paketista saman, millä Espanjassa saa 60 laadukasta nakkia,eli 1,20 euroa. Suomen byrokratia, ja väestön vähyys eivät selitä hintaeroja.

Pertti Mela, Lappeenranta

Luetuimmat