Lukijalta: Uusi keskussairaala olisi korvannut Ratamon

”Olipa kerran talvipäivä. Lunta satoi kovasti ja ajokeli oli surkea. Kouvolan rautatieasemalta Raimo astui automaattijunaan ja 15 minuutin päästä hän astui ulos junasta upouuteen sairaalan aulaan. Samaan aikaan Kalle oli astunut junaan Kotkasta ja viidentoista minuutin kuluttua Kalle astui saman upean upouuden sairaalan aulaan suoraan junasta. Ei lumisade ja räntäkeli haitanneet. Asiat hoidettuaan he nousivat junaan ja palasivat kotiin. Eikä paljon maksa.” No, tämä oli satua.

Edelleen Raimo ajaa lumisateessa autojen, ambulanssien ja rekkojen seassa Kouvolasta kohti Kotkaa tutkimuksiin ja siinä se päivä hujahtaa potilaalta ja saattajalta.

Carea on tehnyt silmänkääntötempun. Ensin päätetään, että rakennetaan lisäsiipi ja korjataan vanha sairaala. No, kun otetaan oikein laskimet käyttöön huomataan, että vanhan sairaalan remontti maksaa paljon. Puretaan pari, kolme kerrosta pois. Toiminnassa olevasta sairaalasta puretaan pari, kolme kerrosta pois? Tuttua, tuttua näin tekee se porukka, joka leikkaa täkin yläpään ja neuloo sen alapäähän.

Miten pöly, äänet ynnä muut. Tämän tilalle toinen lisäsiipi. Ehkä, kun oikein lasketaan huomataan, että loputkin pitää purkaa ja rakentaa sekin loppuosa uusiksi. Tämä on varmaan satua. Ei ole, mutta varmaan kallista.

Jos siirrytään nykypäivään, olisi rakennettu kokonaan uusi keskussairaala Kouvolan ja Kotkan puoleen väliin. Se olisi nyt harjassa, kuten se ensimmäinen siipi. Ratamoa ei olisi tarvittu, vaan riittävän hyvät terveyskeskukset, samoin Kotkaan. Automaattijunat eivät ole satua, vaan varmasti nykyisin toteuttavissa. Olen tästä kirjoittanut ennenkin, samoin jotkut muutkin. Olisi varmaan saatu laajempi keskussairaala kuin nyt.

Nämä asiat olisi pitänyt kertoa ministeri Juha Rehulalle (kesk.) aikanaan, kun hän vieraili Kouvolassa näissä merkeissä. Jotkut ovat laskeneet, että olisi säästetty kymmeniä miljoonia.

Raimo Sävilä, valokuvaaja, Kouvola