Lukijalta: Pöyristyttävät toimintatavat halvaannuttavat kaupungin, kirjoittavat kokoomusvaltuutetut — ”Hallituksen kokouksissa on tällä vaalikaudella itketetty osallistujia useita kertoja”

Katja Juurikko

Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden pitäisi muodostaa Kouvolassa yksi yhtenäinen joukkue, kirjoittavat kokoomuksen kaupunginvaltuutetut mielipidekirjoituksessaan.
Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden pitäisi muodostaa Kouvolassa yksi yhtenäinen joukkue, kirjoittavat kokoomuksen kaupunginvaltuutetut mielipidekirjoituksessaan.

Kouvolan kaupungin johtavien viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välit ovat olleet tapetilla jo useamman viikon.

Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden pitäisi muodostaa yksi yhtenäinen joukkue, jossa jokaisella on oma vastuualueensa ja toisaalta kaikilla yhteinen maali. Kouvolassa näin ei tällä hetkellä ole.

Huutamisesta, jyräämisestä, mollaamisesta ja vähättelystä on tullut arkipäivää. Jopa uhkailusta.

Virkavastuulla työskentelevät viranhaltijat tekevät kaikkeen parhaaseen olemassa olevaan tietoon perustuen esityksiä poliitikoille. Jos esitykset eivät miellytä, saavat viranhaltijat usein osakseen nokittelua, vähättelyä ja ansaitsematonta arvostelua. Viranhaltijoiden ammattitaitoa kyseenalaistetaan ja heitä syytetään surutta jopa tarkoitushakuisiksi.

Huutamisesta, jyräämisestä, mollaamisesta ja vähättelystä on tullut arkipäivää. Jopa uhkailusta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen sanoi Kouvolan Sanomissa (1.12.2019), että viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden keskustelutavoissa ei ole tällä hetkellä mitään tavallisesta poikkeavaa.

Keskustelukulttuuri on kaikkea muuta kuin tavallinen. Hallituksen kokouksissa on tällä vaalikaudella itketetty osallistujia useita kertoja. Tällaisilla pöyristyttävillä toimintatavoilla emme saa kaupunkia nousuun, ja kaupungin todellinen kehittäminen tuntuu halvaantuneen täysin sisäisiin vääntöihin ja ristiriitoihin.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka nauttii kaupunkilaisten ja kokoomuksen valtuustoryhmän täyttä luottamusta. Samaa ei välttämättä voida sanoa kaikista kaupunginhallituksen jäsenistä ja johtohenkilöistä. Äänimääriä ja titteleitä enemmän ihmisestä kertoo se, miten hän kohtelee toisia ihmisiä.

Asiallisen ja toisia kunnioittavan käytöksen pitäisi olla politiikassakin itsestäänselvyys. Kiusaamista ei voi hyväksyä missään muodossa, ei kenenkään taholta, ei ketään kohtaan, eikä minkään verukkeen pohjalta.

Kouvolan kokoomuksen valtuutetut Tapio Karvonen, Ville Kaunisto, Pekka Korpivaara, Birgit Koskela, Jari Larikka, Jouko Leppänen, Matti Lindholm, Marjatta Nykänen, Milla Raunio, Sinikka Rouvari, Jukka Silén, Kari Taskinen, Miia Witting