Lukijalta: Kymenlaaksossa on huonommat tiet kuin Savossa ja Pohjaanmaalla

Matkalla Pohjanmaalla, Pohjois- ja Etelä-Savossa yli 1 500 kilometrin kokemuksella täytyy ihmetellä, miten huonoon kuntoon Kymenlaaksossa päätiet on päästetty verrattuna edellä mainittujen alueiden tiestöön, varsinkin Kouvola-Lahti ja Kotka-Kouvola-Heinola -tieosuuksilla. Näillä Kymenlaakson teillä raskaan liikenteen osuus on paljon suurempi kuin noiden alueiden parempikuntoisilla teillä. Näyttää siltä, että Kymenlaakson tiestön kehittäminen käyttöä vastaamaan on unohdettu.

Olemmeko Kouvolassa evästäneet ainoan ministerimme keskittymään toisarvoisiin kohteisiin valtion avustusten lobbaamisessa. Onko turisteille tarkoitettu vesitiehanke tärkeämpi kuin pääteiden kunto? Jos samassa määrin olisi lobattu tiestöä kuin Kimolan kanavaa, olisi määrärahoja todennäköisesti saatu ohjattua Kymenlaaksolle tärkeisiin kohteisiin.

Esimerkiksi Kausalan ohitustietä on jo parikymmentä vuotta suunniteltu, mitään ei ole tapahtunut. Tosin tämän tien paraskuntoista osuutta nyt myllätään Kymi Ringiä varten. Toivotaan, että tälle uudelle liittymälle on tulevaisuudessa käyttöä, vaikka moni sitäkin epäilee.

Kari Taskinen, Kouvola

Luetuimmat