Lukijalta: Mistä kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkka otetaan?

Kouvolassa käytävä keskustelu kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkasta on harhaanjohtavaa. Kouvolan uusi hallintosääntö mahdollistaa kaupunginhallituksen puheenjohtajalle 6 800 euron kuukausipalkan. Toki kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi työskennellä osa-aikaisenakin puolella palkalla.

Asia on kerrottu suoraan uuden hallintosääntöehdotuksen 4.12.2017 kohdassa: Kaupunginhallituksen päätettävät asiat. Siellä sanotaan suoraan, että kaupunginhallituksen tehtäviin ja toimivaltaan kuuluu päättää ”kaupunginhallituksen ja puheenjohtajan toiminnasta päätoimisena tai osa-aikaisena luottamushenkilönä”.

Keskustelua kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokoaikaisesta luottamustoinmesta ja hänen yli 82 000 euron vuosipalkiosta ei ole haluttu käydä johtavien poliittisten päättäjien toimesta. Suomessa kokonaisansioiden keskiarvo eli keskipalkka oli viime vuonna 3 368 euroa kuukaudessa eli kaksi kertaa vähemmän, kuin tulevan kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkka. Otetaanko rahat näihin palkkoihin kouluja sulkemalla vai vanhuksilta?  Jostakin nämäkin rahat on säästettävä.

Pekka Korpivaara, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola

Luetuimmat