Lukijalta: Mistä kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkka otetaan?

Kouvolassa käytävä keskustelu kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkasta on harhaanjohtavaa. Kouvolan uusi hallintosääntö mahdollistaa kaupunginhallituksen puheenjohtajalle 6 800 euron kuukausipalkan. Toki kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi työskennellä osa-aikaisenakin puolella palkalla.

Asia on kerrottu suoraan uuden hallintosääntöehdotuksen 4.12.2017 kohdassa: Kaupunginhallituksen päätettävät asiat. Siellä sanotaan suoraan, että kaupunginhallituksen tehtäviin ja toimivaltaan kuuluu päättää ”kaupunginhallituksen ja puheenjohtajan toiminnasta päätoimisena tai osa-aikaisena luottamushenkilönä”.

Keskustelua kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokoaikaisesta luottamustoinmesta ja hänen yli 82 000 euron vuosipalkiosta ei ole haluttu käydä johtavien poliittisten päättäjien toimesta. Suomessa kokonaisansioiden keskiarvo eli keskipalkka oli viime vuonna 3 368 euroa kuukaudessa eli kaksi kertaa vähemmän, kuin tulevan kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkka. Otetaanko rahat näihin palkkoihin kouluja sulkemalla vai vanhuksilta?  Jostakin nämäkin rahat on säästettävä.

Pekka Korpivaara, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola