Lukijalta: Kaupungin hankkeissa pitäisi urakoitsijan valinnassa suosia paikkakunnan omia yhtiöitä

Kouvolan kaupunki toteuttaa joka vuosi useita rakennushankkeita. Liian usein joutuu toteamaan, että rakentajaksi on valittu joku Kouvolan ulkopuolelta oleva firma. Yleensä kohteet on kilpailutettu ja rakentajaksi on valittu yritys usein hyvin vähäpätöisen hintaeron perusteella. Tässä valintavaiheessa kuitenkin pitäisi ottaa muitakin tärkeitä asioita huomioon.

Valittu ulkopuolinen yritys käyttää omia työntekijöitään, joiden joukossa on useimmiten ulkomaisia henkilöitä Suomen ulkopuolelta. Tällöin sen enempää yritys kuin sen työntekijätkään eivät maksa kaupungillemme veroja euron euroa. Kaupunkimme omat yritykset ja niiden työntekijät joutuvat sivusta seuraamaan, kuinka meidän verovaroillamme pystytettävät kohteet työllistävät ja hyödyttävät vain ulkopuolisia yrityksiä ja niiden työntekijöitä.

Tällaisena taloudellisesti tiukkana aikana luulisi jokaisen kaupunkimme virkamiehen ja päättäjän ymmärtävän, kuinka tärkeää olisi työllistää kaupunkimme omillakin työkohteilla alueemme yrityksiä ja niiden kaupungillemme veroja maksavia työntekijöitä.

Kun yrityksen ammattitaito on korkealla ja työn laatutason on hyvä, niin silloin pieni hintaero ei saa viedä hanketta ulkopaikkakuntalaisten hyväksi.

Raimo Kinnunen, Kouvola

Luetuimmat