Lukijalta: Valkealan kouluinvestointi etenee kovin hitaasti

Valkealan kirkonkylän koulun väistötiloissa on todettu vesivuotoja syksyllä ja viimeksi hiihtolomien alla. Pitäisikö olla huolissaan?

Kaupunki ei näytä olevan. Lapset saavat käydä koulua näissä havumajoissa varmasti vielä pitkään. On vaikea ymmärtää, miten hitaasti asiat tässä kaupungissa etenevät. Kaupungin tärkeimpiä investointeja suunnitellaan vuositolkulla. Samanaikaisesti haaveillaan uusista investoinneista. Tämän kirkonkylän päättäjillä tuntuu olevan pallo hukassa ja pahasti.

Väistötilat on kaupungissamme ajateltu pidempäänkin koulunkäyntiin, johon ne toimitilajohtajan mielestä mahdollistavat. Eli kiire ei kaupungilla tunnu olevan kouluinvestointien osalta. Kiinteistöpäällikkökin tuntui Kouvolan Sanomien jutun mukaan olleen onnellisen tietämätön viimeisistä vuodoista. Edelliset vuodot pantiin lasten piikkiin ja nämä viimeiset seliteltiin virheellisillä saumauksilla.

Kaupunkimme valmistautuu asuntomessuihin, jossa Kouvolaa koitetaan mainostaa hyvänä asuinpaikkana, jonne lapsiperheidenkin kannattaa muuttaa. On häpeällistä, kuinka täällä samanaikaisesti ei välitetä hoitaa koulunkäyntioloja kuntoon riittävällä tarmokkuudella. Päätökset kouluverkosta ja investoinneista on tehty, mutta tämä hitaus hämmästyttää. Vuodoista ja muista ongelmista ehdimme varmasti lukea vielä monta juttua ennenkuin Kouvolan kaupungin suunnittelupöydältä kouluinvestointeja lähdetään viemään toteutukseen.

Kari Koistinen, Valkeala

Uusimmat uutiset