Pääkirjoitus: Kouvola myy kiinteistöjään Kasarminmäellä ja Kaunisnurmella – Kaupungin käsiin voi silti jäädä myyntilistalla olevia rakennuksia

Kouvolan kaupungilla on paraikaa myynnissä sellaisia kiinteistöjä, jotka katsotaan menevän kaikista helpoimmin kaupaksi.

Tällä viikolla myyntiin pantiin kymmenen kaupungin omistamaa kiinteistöä Kasarminmäellä. Ensi viikolla myyntiin tulee taas seitsemän kiinteistöä Kaunisnurmen Museokorttelissa.

Kaupungin toimitilajohtaja Juha Jormanainen toteaa tämän päivän Kouvolan Sanomissa, että kymmenen kiinteistöä on ollut myynnissä jo aiemmin, mutta ne eivät ole menneet vielä kaupaksi.

Viime keväänä valmistuneella myyntiin menevien kiinteistöjen listalla oli kaikkiaan 50 kohdetta. Arvion mukaan näistä kiinteistöistä on mahdollisuus saada noin 2,5 miljoonan euron myyntivoitto.

Rahallisesti kiinteistöjen myynti ei ole mikään suuri kultakaivos. Kaupungin halun päästä eroon kaupungin ydintoimintoihin kuulumattomista kiinteistöistä kuitenkin ymmärtää, sillä rakennuksista tulisi omistajalle joka tapauksessa vuosien mittaan paljon kuluja.

Kaunisnurmen myyntiin menevissä puutaloissa on toiminut paljon yrittäjiä. Kaupunki antaa aivan oikein vuokralaisille etuosto-oikeuden. Hinnat eivät tässä vaiheessa ole julkisia.

Hyvin todennäköistä on, että läheskään kaikki myyntiin tulevat kiinteistöt eivät kiinnosta ostajia.

Osa on lisäksi niin huonossa kunnossa, että kaupungin täytyy olla tarkkana mahdollisten kaupanpurkuvaatimusten varalta. Kiinteistön ostajan täytyy tietää tasan tarkkaan, minkä kuntoisen rakennuksen hän riskeineen hankkii.

Jos kaupungin käsiin jää myyntilistalla olevia rakennuksia, yksi todennäköinen vaihtoehto on purkaminen.

Sekään ei ole ilmaista.