Pääkirjoitus: Yhtenäinen ääni toi hyvän tuloksen

Kouvola ja koko Kymenlaakso saivat torstaina mieluisan joululahjan, kun valtioneuvosto kertoi Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan tulevan Kouvolan Uttiin.

Kouvolan ja Lappeenrannan kamppailu lääkärihelikopterista himmentää alleen sen olennaisen asian, että helikopteri on koko Kaakkois-Suomea varten.

Nyt tosiasiat puhuivat Kouvolan puolesta. Toisinkin olisi voinut käydä, jos koko maakunta ei olisi ollut yhtenäisenä asian takana. Kun epäonnistumisista heilutellaan päättäjille usein keppiä, on onnistumisten jälkeen aiheellista antaa myös kiitosta.

Vaikka lääkärihelikopteri on vain pieni osa sote-kokonaisuutta, edunvalvonnan onnistumisella on hyvin todennäköisesti Kouvolan seudulle laajempaa merkitystä. Onnistumisista kumpuaa parhaimmillaan hyvän kierre.

Tänä vuonna Kouvola onnistui kääntämään kelkan myös rautatieliikenteen ohjauskeskuksessa. 60 työpaikan keskus oli jo menossa Lahteen. Kouvolan johtavien viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden sekä myös maakunnan päättäjien yhteisvoimin päätös saatiin kumottua ja keskus jäi Kouvolaan.

Sekä lääkärihelikopterissa että ohjauskeskuksessa olennaista oli oman asian ajaminen tosiasioilla. Kansanedustaja Markku Pakkasen (kesk.) sanoin perustellut faktat osattiin esittää helikopteriasiassa oikeaan aikaan oikeille henkilöille.

Toki tällä taktiikalla on koettu kirveleviä tappioitakin. Tappioiden takana on usein ollut kuitenkin se, että joukossa on ollut soraääniä.

Onnistumisten opit kannattaa ottaa tosissaan: hyvä tulos saadaan yhtenäisellä äänellä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut