Pääkirjoitus: KooKoo on tutussa tilanteessa erikoisena aikana – Kun iso raha puhuu, on turha heilutella joukkueen logoa

Kouvolan KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen ehti jo monen muun jääkiekkoihmisen mukana väläytellä uhkakuvaa siitä, pelataanko koko jääkiekon Liigaa ensi kaudella. Tai päästäänkö pelit aloittamaan normaalisti syyskuun puolenvälin paikkeilla. Koronakurimuksen takia sitä ei tiedä vielä kukaan.

Mutta ei KooKoo ole yksin koronaveneessä. Muilla liigapaikkakunnilla pähkäillään ihan samojen ongelmien kanssa. Ensi kauden pelaajabudjetteja ei ole voitu lyödä lopullisesti lukkoon. Erikoisessa tilanteessa sopimusneuvottelut ovat jäissä.

Ovatko ne liigaseurat ensi kaudella vahvoilla, jotka ehtivät rakentaa joukkueensa liki valmiiksi jo ennen koronakatastrofin lopullista puhkeamista? Siinä tapauksessa isot ja rikkaat jylläävät entistä selvemmin, kun kiekko joskus putoaa jäähän.

KooKoo menetti mahtikauden jälkeen monta kärkipelaajaa. Tilanne ei ole uusi, vaikka KooKoo verrattain nuori liigaseura onkin. Hyvän kauden pelanneille löytyy aina ottajia paremman maksukyvyn ja isompien liigojen organisaatioista.

Kun iso raha puhuu, on turha heilutella joukkueen logoa ja kysellä pelaajien sitoutumista.

KooKoolla on kuitenkin koossa jo hyvä perusrunko ensi kaudelle. Vaikka se terävin kärki katosikin maailmalle, löytyy merestä vielä isojakin kaloja saaliiksi. Ja ainakin sellaisia pelaajia, jotka etsivät sitä klassista isompaa ruutua tai näyttöpaikkaa.

Viime kauden alla Kultanen ja päävalmentaja Jussi Ahokas onnistuivat löytämään hämmästyttävän monta pelaajaa, jotka pelasivat huippukauden ja ottivat sen seuraavan stepin urallaan. Varsinkin ulkomaalaishankinnoissa osuttiin hämmentävän hyvin maaliin. Miksei siis nytkin? Vaikka riskipeliä ja onnenkauppaa se aika pitkälle aina onkin.

Vaikka korona löi KooKoon urheilulliselle menestystarinalle katkeran pisteen keväällä, ei KooKoo ole jäänyt lepäämään laakereilleen yhtiön toiminnan kehittämisessä.

Business Finlandilta saadun 100 000 euron tuen KooKoo Hockey aikoo käyttää uusien liiketoimintojen kehittämiseen. Yhtiön historian toisella osakeannilla KooKoo taas pyrkii pääomarakenteen ja talouden vahvistamiseen. Ainakin ulkopuolelta katsottuna nämä asiat näyttävät kouvolalaisen jääkiekkobisneksen kannalta pelkästään hyviltä.

Vielä kun ensi syksynä päästäisiin pelaamaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset