Pääkirjoitus: Kouvolan kesä tarjoaa runsaasti tapahtumia — nyt myös pahoilta päällekkäisyyksiltä on vältytty

Kouvolan tapahtumakesä on vilkas. Yksi huipennus koetaan ensi viikonloppuna, kun kaupungin täyttävät Karjalaisten kesäjuhlien vieraat ja Kymi GP:n hevosurheiluväki. Yhteensä näihin tapahtumiin odotetaan peräti 30 000:ta kävijää.

Kouvola sopii mainiosti Karjalaisten kesäjuhlien pitopaikaksi, sillä täällä asuu runsaasti juuriltaan karjalaisia. Pohjois-Kymenlaaksoon asettui paljon evakoita Kannakselta. Esimerkiksi Valkealaan syntyi useita kannakselaiskyliä. Elimäelle puolestaan siirtyi huomattava määrä Jääsken karjalaisia.

Samana viikonloppuna Kouvolan seudulla järjestetään myös muita rientoja. Kouvolan Komia kokoaa yhteen haitarimusiikin ystävät ja naapurikunnassa päättyvät Iitin musiikkijuhlat.

Tapahtumien kirjo on ilahduttava. Tällaisten superviikonloppujen ainoa ongelma on Kouvolan majoituskapasiteetin rajallisuus. Hotellihuoneet on varattu jo aikoja sitten. Onneksi kouvolalaiset ovat avanneet kotiensa ovet, ja kotimajoitusta on ollut tarjolla runsaasti.

Kesätapahtumien ajoitus on vaikea tehtävä. Päällekkäisyyksiltä on vaikea välttyä, jos mukana on paikallisten lisäksi valtakunnallisia tapahtumia. Lisäksi moni tapahtumajärjestäjä haluaa pitää kiinni perinteisestä ajankohdasta. Kouvolassa kiivain sesonki on monesti ollut alkukesän muutaman viikonlopun aikana, jonka jälkeen tarjonta on hiljentynyt.

Näyttää siltä, että tänä kesänä koordinointi on onnistunut. Tulevan viikonlopun runsaudenpulaa lukuun ottamatta menoja on onnistuttu sirottelemaan tasaisesti kesän viikonlopuille. Superviikonlopun jälkeenkin tarjontaa riittää.