Pääkirjoitus: Kouvola voi yllättää opiskelijan positiivisesti

Harva mieltää Kouvolan opiskelukaupungiksi. Yksi syy on se, ettei täällä ole yliopistotasoista koulutusta. Kouvola menetti yliopiston sivutoimipisteen kymmenisen vuotta sitten, kun Helsingin yliopiston kääntäjäkoulutus loppui syksyllä 2009.

Ammattikorkeakoulussa opiskelevia täällä on kuitenkin melko paljon, lähes 2 000 henkilöä. Xamk on leimallisesti kotimaakuntiensa ammattikorkeakoulu: opiskelijoista noin puolet tulee lähialueilta ja toinen puolisko muuttaa muualta.

Taloustutkimuksen tuoreessa tutkimuksessa luodattiin alle 30-vuotiaiden käsityksiä opiskelijakaupungeista. Vastanneista harva halusi suositella Kouvolaa. Tämä ei ole muuttunut viime vuosien aikana. Positiivista on kuitenkin se, että kielteisten osuus oli uusimmassa otoksessa hiukan pienentynyt.

Kouvolalle, kuten muillekin Xamkin kotikaupungeille, on tutkimuksen perusteella tyypillistä, että kannanottoja puolesta tai vastaan nousee esiin vähän. Tärkein johtopäätös tutkimuksesta onkin se, että Kouvolan pitää tehdä töitä tunnettuuden kanssa. Samalla pitää oikoa vääriä mielikuvia, joita Kouvolasta liikkuu.

Muualta muuttaneet opiskelijat ovat avainasemassa mielikuvien muuttaamisessa. Tehokkainta markkinointia on, jos he kertovat Kouvolasta hyviä asioita eteenpäin. Juttumme perusteella (KS 30.8.) moni tulija yllättyy positiivisesti. Xamkissa opiskelevat kehuvat erityisesti Kasarminmäen kampusta. Myös kaupungin kannattaa ottaa opiskelijoiden toiveet huomioon. Parhaimmassa tapauksessa opiskelijasta tulee pysyvä asukas.

Luetuimmat