Kouvola, Kymenlaakson musiikkikeskus

Seinäjoen Tangomarkkinoilla se taas nähtiin: Kouvola on suuri suomalainen musiikkikaupunki. Ei riittänyt, että Aino Niemi kruunattiin tangokuningattareksi. Kouvolalainen Tenho Zitron valittiin Seinäjoella poikien sarjassa vuoden tangonuoreksi.

Kouvolalainen Marika Hölttä puolestaan kilpailee sunnuntaina Savonlinnassa Timo Mustakallio -laulukilpailussa. Viime vuoden tangokuningas Marco Lundberg kiertää Suomea. Toukokuussa Norma John edusti Suomea euroviisuissa. Kapellimestari Pietari Inkinen kiertää maailmalla.

Menestyvien kouvolalaismuusikoiden listaa voisi jatkaa pidemmällekin. Osa menestyjistä asuu edelleen Kouvolassa, osa on siirtynyt suurempiin keskuksiin.

Kouvola on iso kaupunki, mutta sen näkyvyys musiikkirintamalla on kokoaankin suurempi. Rintaa röyhistellen voisi väittää, että sellaista musiikin lajia ei ole, missä Kouvola ei näkyisi. Puhutaan sitten punkista, hard rockista, taidemusiikista tai iskelmästä, niin aina löytyy joku kouvolalainen huippuosaaja.

Osa menestyksestä voitaneen panna paikallisen musiikkiopiston piikkiin. Pohjois-Kymen musiikkiopistossa on tehty ennakkoluulottomasti töitä kaikenlaisen musiikin eteen.

Pelkkä opetus ei riitä. Pitää olla myös esiintymismahdollisuuksia. Kouvola on siinäkin Kymenlaakson keskus. Kuusankoskitalo vetää vuodesta toiseen huippuartisteja. Myös ravintolat ja erilaiset yhteisöt järjestävät kiitettävästi keikkoja.

Kouvola on vuosien saatossa hivuttautunut Kymenlaakson musiikkikeskukseksi. Myönteinen menestyksen kierre näkyy tunnustuksina mediassa tämän tästä.

Täällä tapahtuu. Täällä osataan.

Matti Tieahomatti.tieaho@kouvolansanomat.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.