Pääkirjoitus: Lindströmin neuvot voivat tulla tarpeeseen

Kouvola maksoi viime vuonna niin sanottuja työmarkkinatuen Kela-sakkoja noin 7,2 miljoonaa euroa. Tuolla summalla Kouvola siis osallistui 2 576 kouvolalaisen työmarkkinatukirahoitukseen. Tänä vuonna Kelan kassaan on kilahtanut Kouvolasta liki 3 miljoonaa euroa.

Tällä tahdilla kuluvan vuoden lasku on kutakuinkin edellisvuoden suuruinen.

Viiden viimeisen kokonaisen vuoden aikana Kouvola osallistui kuntalaistensa työmarkkinatukimaksuihin noin 32,9 miljoonalla eurolla. Kunnat osallistuvat 50 prosentilla työttömän työmarkkinatuen rahoitukseen, kun työtön on saanut työmarkkinatukea 300 päivää.

Rahoitusosuus nousee 70 prosenttiin, kun työmarkkinatukea on maksettu 1 000 päivää.

Kela ilmoittaa kunnille niiden henkilöiden tiedot, joille on maksettu työttömyyden perusteella 200 päivää työmarkkinatukea. Ennakkotiedon ansiosta kunnat ovat halutessaan päässeet edistämään hyvissä ajoin työmarkkinatuen saajien työllistymistä. Kuntien ei tarvitse erikseen pyytää tietoja työmarkkinatukiasiakkaista.

Lukujen valossa Kouvolan on epäonnistunut pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä tai ei ole onnistunut työllistymistä edistävissä toimenpiteissä.

Entinen työministeri Jari Lindström (sin.) sanoi viime viikonloppuna Kouvolan Sanomissa, että haluaisi luoda Kouvolaan oman työllistämisen mallin.

Hän on ilmoittanut Kouvolan viranhaltijoille, että voisi valtuutettuna tehdä töitä työllisyysasteen nostamiseksi Kouvolassa. Entisellä työministerillä on ensikäden tietoa työllisyydestä, ja hän hallinnee asiakokonaisuuksia. Olisi perin outoa, jos Kouvola ei tähän tarjoukseen tarttuisi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset