Ratamo-soppa ei kun sakenee

Suoranaisena yllätyksenä ei voida pitää sitä, että Ratamo-keskuksen sijoituspaikka on Kouvolassa edelleen auki.

Tällä viikolla tuli julkisuuteen tieto, että Carea haluaa tutkia Marjoniemi-vaihtoehdon. Tällä hetkellä Marjoniemessä toimii parhaat päivänsä nähnyt Kouvolan terveysasema.

Asiasta on kaupunginvaltuuston päätös, että Ratamo nousee Kotiharjuun, Kouvolan oikeus- ja poliisitaloa vastapäätä. Rakentamisen aloittaminen on kuitenkin venynyt, kun tilanteet ovat sote-palapelissä muuttuneet kaiken aikaa.

Kouvola ja Carea käyvät neuvotteluja liiketoimintakaupasta, jossa Ratamo-keskuksen rakennuttaminen siirtyy kaupungilta Carea-Sairaalat Oy:lle.

Jo keväällä arvuuteltiin, kirjataanko työn alla olevaan sopimukseen myös rakennuspaikka. Carean toimitusjohtaja Annikki Niiranen totesi keskiviikon Kouvolan Sanomissa, että tavoitteena on Kouvolan kaupungin ja Carean yhteinen näkemys rakennuspaikasta.

Ratamo-keskuksen sijainnin päättää Carea-Sairaalat Oy:n hallitus. Tiukasti tulkittuna yhtiö rakentaa Ratamon minne haluaa.

Kouvolan kaupungin ääntä heikentää edelleen se, että yhteistä näkemystä ei ole. Sairaalanmäen puolesta pidetään edelleen palopuheita. Kotiharjua alusta alkaen arvostellut joukko on sitä mieltä, että valtuuston päättämä paikka on suona rakennuskelvotonta. Nyt soppaa sekoittaa Marjoniemi.

Eripuraisuus Ratamo-keskuksen paikasta näkyy. Vaikka Kotiharjusta pidetään virallisesti kiinni, on yksituumaisuus luottamushenkilöiltä kaukana.

On tullut Kouvolan tavaksi, että tehdyistä päätöksistä ei halutakaan pitää kiinni.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.