Pääkirjoitus: Matkakeskus-hanke herkässä vaiheessa

Lähes seitsemän vuotta on kulunut siitä, kun silloinen Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki esitteli matkakeskus-hankkeen.

Tuolloin hankkeen esittelytilaisuudessa puhuttiin reilusti yli sadan miljoonan euron hankkeesta. Taloudellinen taantuma piilotti hankkeen kuitenkin vuosiksi pöytälaatikkoon.

Alkuvuodesta 2015 hanke heräsi jälleen henkiin ja asemakaavan valmistelu aloitettiin. Nyt asemakaava on hyväksytty ja lainvoimainen.

Halkotorilla viime viikolla käynnistyneet työt väliaikaisen pysäköintialueen rakentamiseksi antavat aiheen olettaa, että suunnitelmat alkavat pian muuttua todeksi.

Rakentamispäätöstä ei luonnollisesti voida kertoa julkisuuteen ennen kuin kaikki nimet ovat papereissa.

Kesäkuussa kerrottiin, että rakennusliike Jatke ilmoittaa tämän vuoden loppuun mennessä, aloitetaanko uuden matkakeskuksen rakentaminen.

Perjantaina pidetyn hankkeen ohjausryhmän kokouksen jälkeen Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ja Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen olivat hyvin niukkasanaisia.

Toivottavasti vaiteliaisuus kertoo siitä, että hanke on piirun päässä toteutuksesta. Rakentamispäätöstä ei luonnollisesti voida kertoa julkisuuteen ennen kuin kaikki nimet ovat papereissa.

Hankkeen toteutumisen puolesta puhuu ennen kaikkea kaupungin liikahtaminen infran rakentamisessa. Väliaikaisia pysäköintipaikkojakaan ei lähdettäisi rakentamaan, jollei hankkeen toteutumiseen olisi luottamusta.

Uudelle matkakeskukselle on Kouvolan seudulla vankka tuki. Esimerkiksi valtaosa Kouvolan Sanomien vaalikoneeseen viime keväänä vastanneista kuntavaaliehdokkaista oli hankkeen takana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset