Pääkirjoitus: Hyviä merkkejä Pohjois-Kymen sairaalan lääkäripäivystyksessä

Pohjois-Kymen sairaalan Poksin lääkäripäivystys on jatkossa pienehkön yrityksen Medipulssin hoidettavana. Yritys voitti tarjouskilpailun päivystyspalveluista kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneenä.

Vastuulääkäriksi Poksin päivystykseen tuleva Johannes Kärkkäinen kertoo tämän päivän Kouvolan Sanomissa, että yrityksellä oli jo tarjousta varten rekrytoituna valmiiksi kolmisenkymmentä lääkäriä.

Työvoima tilatun palvelun – eli 170–180 kuukausittaisen työvuoron – tuottamiseksi on Kärkkäisen mukaan jo olemassa.

Samaa myönteistä viestiä kertoo Kymsoten päivystyksen ylilääkäri Kimmo Salmio. Hänen mielestään jo nyt näyttää siltä, että Medipulssi saa päivystyslistat täyteen paremmin kuin isot yritykset aiemmin.

Kouvolan seudulla on vuosia kipuiltu lääkäripulan kanssa. Medipulssin tilanne antaa aiheen tulkita, että kyseessä on mitä ilmeisimmin pula virkalääkäreistä.

Yritykset pystyvät tarjoamaan lääkäreille houkuttelevamman paikan tehdä työtä. Yrityksen palkkalistoilla keikkaa heittävä lääkäri voi esimerkiksi suunnitella työaikansa virkalääkäriä paremmin.

Tämän takia ei ole ihme, että lääkärit hakeutuvat mieluummin töihin yrityksiin kuin julkiselle puolelle. Paremman palkan merkitystäkään ei voida ohittaa yritysten vetovoiman selittäjänä.

Sote-kuntayhtymä Kymsotella on yhä kokonaisvastuu Poksista. Asiakkaan kannalta uudessa lääkäripäivystyksessä tärkeintä on, että lääkäreitä on tarpeeksi palvelun pelaamiseksi vaaditulla tavalla.

Olipa ostopalveluista mitä mieltä hyvänsä, päivystystilanne näyttää asiakkaan kannalta tässä vaiheessa varsin valoisalta.

Medipulssi alkaa pyörittää päivystystä viimeistään maaliskuun alussa.

janne.ronkko@kouvolansanomat.fi