Pääkirjoitus: Kouvolaan lisää vetovoimaa monitoimiareenalla

Kaupunginjohtaja Marita Toikka totesi viime viikolla Kouvolan Sanomissa, että Kouvolaan on syytä rakentaa alkuperäistä suunnitelmaa suurempi monitoimiareena.

Matkakeskus-hankkeen osana oleva areena tulisi Toikan mukaan vetämään 5 000—6 000 katsojaa.

Kehitysyhtiö Kinnon toimitusjohtaja Martti Husu sanoo, että Matka- ja tapahtumakeskuksen monitoimiareena on iso magneetti ja Kouvolan seudun vetovoimatekijä.

Kysymys on nimenomaan vetovoimasta. Jos monitoimiareena nousee suunnitelmien mukaan radan varteen, on areena osana uutta Matkakeskusta käyntikortti koko Kouvolalle.

Hankkeen epäilijöiden on helppo sanoa, että monitoimiareenaa ei tarvita Kouvolaan.

Kuten tapahtumajärjestäjä Jukka Silén Kouvolan Sanomien haastattelussa totesi, esimerkiksi paikallinen urheilu ei sinänsä uutta areenaa tarvitse. Hän ei kuitenkaan tyrmännyt hanketta.

Nyt ollaan tekemässä Kouvolaan sellaista kokonaisuutta, joka tunnetaan parhaassa tapauksessa koko Suomessa. Uusi areena mahdollistaa myös maailmanluokan nimien tuomisen Kaakkois-Suomeen.

Jotta areena saataisiin vilkkaaseen käyttöön, täytyy sen olla nopeasti muunneltavissa erilaisten ja erikokoisten tapahtumien tarpeisiin.

Suureen hankkeeseen liittyvät riskit ovat luonnollisesti tavanomaisia hankkeita suuremmat. Jos Kouvolan tunnettuutta ja vetovoimaa aiotaan kasvattaa, valittu linja on riskienkin uhalla oikea.

Tällä hetkellä tosin näyttää siltä, että koko Matkakeskus-hankkeen tulevaisuus riippuu Kymi Ringin toteutumisesta. Tämän sanoi kaupunginjohtaja Toikkakin ääneen ensimmäistä kertaa.

Janne Rönkkö
janne.ronkko@kouvolansanomat.fi

Luetuimmat

Kommentoidut