Päätoimittajalta: Kouvolan Sanomien sisältötarjonta laajenee — Parhaat paikat varataan paikallisille jutuille

Päätoimittajalta: Kouvolan Sanomien sisältötarjonta laajenee — Parhaat paikat varataan paikallisille jutuille

Tänään sunnuntaina Kouvolan Sanomat ilmestyy viimeistä kertaa nykyisen näköisenä. Huomisessa lehdessä on uusi ulkoasu, johon kuuluu esimerkiksi hiukan nykyistä jykevämpi otsikoiden kirjasintyyppi. Myös pääjutuissa olevat kakkosotsikot tai jälkirivit kasvavat.

Painetun lehden muutos ei jää pelkkään pintaan, ulkoasun hiomiseen. Lukijan kannalta on olennaisempaa, että myös sisältötarjonta laajenee. Viikon kuluttua Kouvolan Sanomissa on ensi kerran mukana Sunnuntaisuomalaisen lukupaketti.

Sunnuntain uudet sisällöt tulevat vanhojen lisäksi

Sunnuntaisuomalainen tulee nykyisen sisällön lisäksi, ei korvaajaksi. Myös jatkossa sunnuntaiosio alkaa omalla henkilöjutulla, jota seuraa paikallinen, oman toimituksen tekemä sunnuntaireportaasi tai -raportti. Sunnuntaisuomalaisen paikka on näiden jälkeen.

Uusien sisältöosioiden ansiosta Kouvolan Sanomien painetun lehden ja verkossa luettavan näköislehden viikoittainen sivumäärä kasvaa.

Sunnuntaisuomalaisen tuottaa Väli-Suomen Media, jossa työskentelee toimittajia eri puolilla konsernia, myös Kouvolassa. Väli-Suomen Mediassa tehdään lisäksi teema-aineistoja ja valtakunnallisia uutisia. Myös näitä teema- ja uutisjuttuja on tarjolla Kouvolan Sanomien tilaajille sekä painetussa lehdessä että verkossa.

Uusien sisältöosioiden ansiosta Kouvolan Sanomien painetun lehden ja verkossa luettavan näköislehden viikoittainen sivumäärä kasvaa.

Enemmän aikaa paikalliseen tekemiseen

Muutoksen taustalla on viime keväänä tehty yrityskauppa, jossa Keskisuomalainen oyj osti Kouvolan Sanomia julkaisevan Kaakon Viestinnän.

Konserninyhteistyön kantavana ideana on se, että tekemällä esimerkiksi teema-aineistoja yhteisesti voidaan paikallistoimituksissa paneutua entistä paremmin paikalliseen sisällöntuotantoon.

Paikallisten uutisten, henkilöjuttujen tai analyysien määrä ei vähene muutoksessa, päinvastoin. Kouvolan seutua koskeville jutuille annetaan sekä painetussa lehdessä että verkossa parhaimmat ja näkyvimmät julkaisupaikat.

Rakenteesta tullut paljon palautetta

Muutama muutos tapahtui jo vuodenvaihteessa. Marko Ahosen tv-arviot jäivät hetkeksi tauolle, mistä on tullut jonkin verran palautetta lukijoilta. Jatkossa niitä julkaistaan tv-aukeaman alalaidassa silloin, kun siellä ei ole ilmoitusta.

Enemmän palautetta on tullut painetun lehden rakenteen muuttumisesta. Aiemmin Kouvolan Sanomien A- ja B-osa olivat sisäkkäin. Nyt ne ovat arkisin peräkkäin. Lehden voi edelleen jakaa kahteen osaan, mutta osat eivät noudata osastojärjestystä.

Tämän muutoksen taustalla on se, että vanhassa jaossa osastot jäivät väärän kokoisiksi. Erityisesti uutisosio osoittautui usein liian ahtaaksi. Nyt käyttöön otettu ratkaisu takaa sen, että paikallisilla uutisilla alkava uutisosio on suurempi ja sisältää myös valtakunnallisia uutisia.

Sunnuntaisin A- ja B-osat ovat entisenlaisia.

Verkossa on kaksi kattausta päivässä

Kouvolan Sanomat on panostanut viime vuosina paljon verkkosisällön kehittämiseen. Verkossa pääpaino on paikallisessa sisällössä, joka kiinnostaa lukijoita eniten. Kouvolan Sanomien verkkotilaajien määrä on kasvanut ilahduttavasti.

Verkossa osan Kouvolan Sanomien sisällöistä voi lukea jo ennen kuin ne ilmestyvät painetussa lehdessä. Verkon uutisvirrassa on tavallaan kaksi kattausta — tai painetun lehden termejä käyttäen — kaksi painosta.

Tarjoamme joka aamu uusia juttuja. Toinen kattaus tulee tarjolle alkuillasta, ja silloin pääaiheet vaihtuvat tuoreisiin. Iltapäivän tai alkuillan aiheet ovat usein sisältöjä, joita on seuraavan päivän painetussa lehdessä. Nopeat uutistilanteet verkossa kerrotaan välittömästi.

Voit antaa palautetta Kouvolan Sanomien uudistuksista tai sisällöstä ylipäätään lähettämällä minulle viestin osoitteeseen petri.karjalainen@kouvolansanomat.fi

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien vastaava päätoimittaja.