Pääkirjoitus: Venäläiset väärällä tiellä


Venäläiset valitsivat sunnuntaina maalleen presidenttiä seuraavaksi kuusivuotiskaudeksi. Vaalin tulos oli ennakkoon selvä – Vladimir Putin jatkaa Venäjän johtajana.
Venäjä on Putinin nyt päättyvän ensimmäisen kauden aikana toiminut häikäilemättömästi. Krimin valloitus on edelleen länsimaiden määrittelemien Venäjän vastaisten pakotteiden motiivina. Venäjän toistuvasti kiistämä sotkeutuminen USA:n presidentinvaaleihin on oma lukunsa. Tosiasiat  viittaavat siihen, että Venäjä vaikutti vaalitulokseen. Venäjän johtajat leimaavat näitä epäilyjä vainoharhaisiksi.
Pelottavin esimerkki Venäjän toiminnasta tulee kahden viikon takaa. Entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julija löydettiin myrkytettyinä ostoskeskuksesta. Laboratoriotutkimusten mukaan kaksikko myrkytettiin sotilaskäytössä Venäjällä olevalla Novitshok-hermomyrkyllä.
Britannia on suorasukaisesti ilmoittanut Venäjän olevan vastuussa myrkytyksestä. Britannia päätti karkottaa maasta 23 venäläisdiplomaattia. Venäjä vastasi samalla mitalla, koska se yllätyksettömästi vakuuttaa syyttömyyttään.
Kun venäläiset valitsevat Putinin jatkamaan, he äänestävät vahvan johtajan puolesta. Vahvan presidentin, joka puolustaa omiaan. Paradoksi on siinä, että Putinin politiikka toimii maan kansalaisia vastaan. Venäjän eristäytyessä sen talous heikkenee ja kansalaisten elämänlaatu laskee.
Vahva johtaja ei ole yhtä kuin hyvä johtaja. Venäjä valitsee piittaamattoman politiikan jatkumisen, mitä muun maailman ei pidä hyväksyä.


Pekka Lakka
pekka.lakka@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat