Pääkirjoitus: Messutontit alkoivat kiinnostaa uudestaan — Toivottavasti rakentaminen piristyy myös muualla pullonkaulan poistuttua

Aivan kaikille Korian asuntomessujen tonteille ei löytynyt rakentajaa. Se ei kuitenkaan messuja heikennä, vaan lisää monipuolisuutta: alueelle on jäänyt tilaa esitellä esimerkiksi suurta kiinnostusta herättäneitä minitaloja.

Tapahtuman aikana kiinnostus tontteja kohtaan on herännyt uudestaan. Toisen kokonaisen messuviikon jälkeen alueen tonteista on tehty kolme uutta varausta. Tämä kertoo Pioneeripuiston vetovoimasta.

Messukesän koittaessa tontteja on tullut tarjolle myös muualla Kouvolassa. Kaupunki panttasi muiden tonttialueiden avaamista siihen saakka, kunnes tarvittava määrä messukohteista oli saanut rakentajan. Tänä vuonna tontteja tarjotaan viideltä alueelta: Lehtomäen Kalalammelta, Elimäen Kisalaaksosta, Valkealan Pikkuniitystä sekä Kuusankosken Kytöhalmeesta ja Itä-Naukiosta.

On ymmärrettävää, että kaupunki asetti messualueen tontit etusijalle. Messuille piti saada tarpeeksi rakentajia. Yhtä ymmärrettävää on se, etteivät kaikki omakotitalon rakentamista suunnittelevat halunneet messualueelle. Asuntomessurakentaminen on usein kallista, sillä monet kohteet ovat isoja ja niissä käytetään uusinta tekniikkaa. Lisäksi aikataulu on ehdoton, eikä omaa kotia saa heti sen valmistuttua omaan käyttöön.

Toivottavasti tietynnäköisen pullonkaulan avaaminen vilkastuttaa rakentamista paitsi Korialla, myös muualla Kouvolassa. Viime vuonna kaupunki luovutti omakotirakentajille vain 18 tonttia ja edellisenä vuonna 35. Kasvun varaa siis on. Luvut osoittavat, että kasvu vaatii monipuolista tarjontaa: erikokoisia ja erihintaisia tontteja eri puolilta Kouvolaa.

Luetuimmat

Kommentoidut