Pääkirjoitus: Kouvolan maine urheilukaupunkina on vaarassa

Ulkoilun ja arkiliikkumisen edellytykset paranevat. Lisätään ja perusparannetaan lähiliikuntapaikkoja ja ulkoilureitistöjä. Lisätään lasten, iäkkäiden ja erityisryhmien liikkumisen kannalta keskeisiä arjen lähiympäristöjä, kuten puistoja ja viheralueita.

Näin jalosti todetaan Antti Rinteen (sd.) johtaman hallituksen ohjelmassa.

Tavoitteena oleva ulkoilun ja arkiliikkumisen edellytysten parantaminen ei näytä ainakaan tässä vaiheessa olevan lähellä toteutumista. Tilanne on mitä suurimmassa määrin täysin päinvastainen.

Kouvolassa kaupungin pakkosäästöt näkyvät muun muassa latujen ja ulkojäiden tekemisen aloittamisena entistä myöhemmin, tekonurmikentän kokonaan lämmittämättä jättämisenä ja uimahallien pitämisenä suljettuina viikolla 52. Liikuntapaikkojen ylläpidosta ja kalustohankinnoista säästetään. Junioripuolella aiotaan aloittaa käyttömaksujen periminen alle 18-vuotiailta.

Suunnitteilla on myös lukuisten liikuntapaikkojen sulkemisia.

Säästötalkoot koskevat myös huippu-urheilua. Kaupungin tukea aiotaan leikata pääsarjaseuroilta 30 prosentilla. Kun KooKoo, Kouvot ja KPL ovat viimeksi saaneet kukin 65 000 euroa, voi summa pudota jatkossa noin 20 000 eurolla.

Kouvolan maine omista seuroistaan huolta pitävänä urheilukaupunkina on vaarassa.

Kaikista olennaisinta säästöissä on liikunnan merkitys tuleviin kustannuksiin. Liikunta ennalta ehkäisee monia sairauksia, koska säännöllinen liikunta auttaa pysymään hyvässä kunnossa entistä pidempään.

Kun edellytykset monipuoliselle liikkumiselle huononevat, tarkoittaa se samalla lisäkustannuksia sosiaali- ja terveyspuolelle.

Kouvolassa on vain pakko säästää, ja ikävä kyllä se kirpaisee myös liikuntaa ja urheilua. Liiketoimintana huippu-urheilun on myös oltava talkoissa mukana.

Uusimmat uutiset