Pääkirjoitus: Asuntomessujen parkkiasia ratkesi kaikkien eduksi

Kouvolan asuntomessut avasivat ovensa perjantaina. Edellisten messujen perusteella kuukauden kestävä tapahtuma tuo Kouvolaan reilusti yli 100 000 vierasta.

Viime vuonna Porissa vieraita oli lähes 120 000. Sitä ennen edellisinä kolmena vuotena päästiin reilusti yli 130 000 kävijän.

Asuntomessuilla on omat vakiokävijänsä, joiden kesäohjelmassa messut ovat yksi olennainen osa. Satunnaiskävijöitä tulee yleensä sitä enemmän mitä miellyttävämpi keli Suomen kesässä on.

Kouvolan kaupunki toivoo luonnollisesti, että messuille tulevat vieraat tutustuvat Kouvolan muuhunkin tarjontaan. Messuvieraiden odotetaan jättävän kaupunkiin reilut 8 miljoonaa euroa.

Yksi viime päivien puheenaiheista on ollut yksityisen yrityksen Space Supplyn vaihtoehtoparkki messualueen vieressä. Kun kaupungilla on oma virallinen parkkialueensa Kouvolan raviradalla, yksityisen yrittäjän ilmestyminen kilpailijaksi on ainakin joissakin kaupungin päättäjien pöydissä herättänyt vähintään ihmettelyjä.

Torstaina Kouvolan rakennusvalvonta teki viranomaistarkastuksen ja päätyi siihen, että yksityinen yrittäjä saa ottaa väliaikaparkin käyttöön. Alueelle mahtuu lupaehtojen mukaan 1 500 autoa.

Kaikkien etu oli se, että asia ratkesi näin. Jos messualueen vieressä olisi ollut messujen aikaan tyhjä kenttä, messuvieraiden palaute olisi hyvin todennäköisesti ollut jäätävää. Tietysti avainasia on se, että alueella oli viranomaisen tarkastuksen perusteella kaikki kunnossa.

Pääasia on asioiden sujuminen mahdollisimman vaivattomasti. Tällöin vieraat viihtyvät.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut