Pääkirjoitus: Erinomaisia yritysuutisia

Parin viime viikon aikana on Kouvolan seudulta kuultu useampiakin merkittäviä talousuutisia — merkittäviä ennen kaikkea yritysten, mutta myös alueen kannalta.

Voikkaalainen Teräspyörä sai Helsingin metrolta 5,8 miljoonan euron tilauksen, joka vastaa yrityksen kahden vuoden liikevaihtoa.

Elimäkeläinen R.A. Wickholm teki puolestaan historiansa suurimman lvi-urakkasopimuksen. 12 miljoonan euron sopimuksella aputoiminimi Wickholm Talotekniikka hoitaa lvi-työt Päijät-Hämeen keskussairaalan laajennuksessa.

Voikkaalainen voimalaitoskattilavalmistaja SVS Supervise Service myytiin osaksi Elcoline Groupia. SVS jatkaa kaupan jälkeen omalla nimellään.

Uutiset kertovat paitsi tähänastisesta kiitettävästi tehdystä työstä myös Kouvolan seudun yritysten hyvästä kilpailukyvystä. Esimerkiksi metallialan erikoisosaajia on Kouvolan seudulla runsaasti. Monelle yrittäjälle laajeneminen yhä isompiin urakoihin on kuitenkin liian suuren työn takana.

Yksi pullonkaula on osaavien työntekijöiden löytäminen. Esimerkiksi Wickholm Talotekniikan toimitusjohtaja Anssi Lilja totesi Kouvolan Sanomissa, että ammattitaitoista työvoimaa ei ilman alihankkijoita riitä Päijät-Hämeen keskussairaalan kokoisten lvi-urakoiden tekemiseen.

Elinkeinoelämän keskusliiton ja Kymenlaakson kauppakamarin tällä viikolla julkaistun suhdannebarometrin mukaan Kymenlaakson yrityksissä on ollut tavanomaista suotuisampi kesä. Tuotantomäärät ja henkilöstön rekrytoinnit ovat olleet hienoisessa kasvussa.

Odotukset eivät kuitenkaan lupaa yhtä auvoisia aikoja. Suurimmiksi ongelmiksi koetaan kysynnän heikkous ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuus.

Yrityksissä ei voi levätä onnistumistenkaan hetkellä. Töitä on painettava entistä lujempaa.

Luetuimmat

Kommentoidut